Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -2 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Nosaukts Latvijas izlases 19 kandidāšu saraksts startam EČ ar Laksu un Šteinbergu ierindā

Latvijas izlases galvenā trenera Gundara Vētras paziņotajā kandidāšu sarakstā startam šā gada Eiropas čempionāta finālturnīrā (EČ) ir iekļautas 19 basketbolistes, ieskaitot Kitiju Laksu un Aneti Šteinbergu, otrdien paziņoja Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Gundars Vētra uzsver to, ka "kandidātēs ir gan pieredzējušās spēlētājas, gan jaunās basketbolistes, kuras jau piedalījušās valstsvienības darbā, gan arī potenciālas debitantes".

"Treniņos un pārbaudes spēlēs centīsimies sabalansēt pieredzi un jaunību, lai maksimāli izmantotu mūsu potenciālu," saka treneris.

Jau ziņots, ka pēc Izraēlas klubā Ramlas "Elitzur" aizvadītās sezonas par sportistes karjeras beigām paziņoja saspēles vadītāja Elīna Babkina, kurā kopš 2007.gada valstsvienībā aizvadījusi 124 spēles un pārstāvējusi Latviju Pekinas olimpiskajās spēlēs, Pasaules kausa izcīņā un četru Eiropas čempionātu finālturnīros, kā arī palīdzēja iekļūt šā gada EČ finālturnīrā.

"Paldies Babkinai par ilggadējo līdzdalību visa vecuma Latvijas izlasēs, arī par palīdzību nesenajās kvalifikācijas spēlēs, izcīnot ceļazīmi uz finālturnīru," par sportistes ieguldījumu Latvijas basketbola labā saka treneris.

"Diemžēl paaudžu maiņa sportā ir dabīgs process. Katram sportistam karjerā pienāk brīdis, kad mainās prioritātes," piebilst Vētra.

No 2.maija kandidātēm nodrošināta iespēja piedalīties iesildīšanās treniņos, bet oficiālā treniņnometne sāksies 15.maijā.

"Pirmās divas nedēļas darbosimies mierīgā režīmā, palīdzot sezonu klubos jau beigušajām spēlētājām uzturēt sportisko formu, kā arī sakārtot veselību," par plāniem stāsta treneris.

Viņš norāda, ka 19 kandidāšu vidū ir arī Digna Strautmane un Laura Meldere, kuras rehabilitējas pēc savainojumiem un pagaidām trenēsies individuālā režīmā.

Sagatavošanās laikā Latvijas izlasei ir paredzētas septiņas pārbaudes spēles. No 26. līdz 28.maijam Stambulā Latvijas komanda piedalīsies pārbaudes turnīrā, sacenšoties ar Turcijas, Čehijas un Ungārijas izlasēm. 2. un 3.jūnijā savā laukumā paredzētas spēles ar Slovākijas izlasi, bet 9. un 10.jūnijā - ar Dienvidkorejas komandu.

Cīņa par EČ medaļām notiks no 15. līdz 25.jūnijam.

Grupas turnīru latvietes aizvadīs Telavivā, 15.jūnijā sacenšoties ar Spānijas, 16.jūnijā - ar Grieķijas un 18.jūnijā - ar Melnkalnes izlasi.

EČ pirmais posms risināsies divās valstīs. A un B grupu komandas spēlēs Telavivā, C un D grupas - Ļubļanā.

Komandas cīnīsies arī par piecām ceļazīmēm uz 2024.gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru, kurā vieta kā rīkotājvalstij jau garantēta Francijas izlasei.

Latvijas sieviešu valstsvienība EČ finālturnīrā piedalīsies desmito reizi. Līdz šim labākais sasniegums ir ceturtā vieta 2007.gadā, kas bija arī ceļazīme uz olimpisko kvalifikācijas turnīru. Vēl četras reizes Latvijas komanda ir spēlējusi ceturtdaļfinālā. 2005. un 2017.gadā tika izcīnīta 6. vieta.

Vētram izlasē palīdz treneri Mārtiņš Zībarts, Ainars Zvirgzdiņš un Matīss Rožlapa, kā arī fiziskās sagatavotības treneris Ivars Ikstens.

Latvijas valstsvienības kandidātes:

Paula Strautmane (Lasevas Duržeļas "Cadi La Seu", Spānija), Ketija Vihmane (Zārluī "Royals", Vācija), Digna Strautmane (Pirejas "Olympiakos", Grieķija), Karlīne Pilābere (Pati "Alma", Itālija), Aija Jurjāne, Ieva Pulvere (abas - Stambulas "Galatasaray", Turcija), Anete Šteinberga (Buržas "Tango", Francija), Luīze Šepte, Katrīna Ozola, Enija Vīksne (visas - RSU), Ilze Jākobsone, Marta Miščenko, Kate Vilka, Vanesa Jasa (visas - "TTT Rīga"), Laura Meldere (Venēcijas "Umana Reyer", Itālija), Raina Tomašicka (Trutnovas "Loko", Čehija), Aleksa Gulbe (Salamankas "Avenida", Spānija), Luīze Sila (Vigo "Celta", Spānija), Kitija Laksa (Boloņas "Virtus Segafredo", Itālija).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi