Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Novickis par Porziņģa maiņu nojautis jau pāris dienas pirms darījuma

Vācijas basketbola zvaigzne Dirks Novickis par latvieša Kristapa Porziņģa nonākšanu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandā Dalasas Mavericks nojautis jau pāris dienas pirms darījuma.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka 23 gadus vecais Porziņģis pagājušajā nedēļā ievērojamā maiņas darījumā no Ņujorkas Knicks nokļuva Dalasas Mavericks komandā. Vēl uz šo vienību devās Tims Hārdevejs juniors, Kortnijs Lī un Trejs Burks, kamēr uz Knicks tika aizmainīti Deandrē Džordans, Deniss Smits juniors, Veslijs Metjūss un divas izvēles tiesības drafta pirmajā kārtā.

"Par to, ka šāds darījums varētu būt, zināju jau pāris dienas pirms tā, taču šajā laikā vienmēr ir tik daudz baumu," ietekmīgā medija ESPN podkāstā norādīja Novickis. "Tāpēc es pat pārāk daudz par to nedomāju, turklāt man šķita, ka tas nekādā gadījumā nevarētu notikt. Paredzu, ka vēlāk sarunas starp abiem klubiem jau kļuva nopietnākas, bet tajā dienā, kad viss notika, es tik un tā biju drošs, ka nekas nenotiks. Tāpēc es devos nosnausties, bet pēc pāris stundām, kad pamodos, telefonā jau bija neskaitāmas ziņas, ka maiņa ir notikusi."

Leģendārais vācietis gan bija priecīgs, ka Mavericks ieguvusi tāda līmeņa spēlētāju kā Porziņģis.

"Kristaps šobrīd dziedē nopietnu savainojumu, tomēr šim puisim joprojām nav spēju robežu, turklāt viņš ir smagi strādājošs cilvēks. Protams, ir žēl, ka mums nācās šķirties no spēlētājiem, taču, lai veiktu šādu darījumu, kurā tiek iegūts tāds basketbolists kā Porziņģis, nevajag pārāk daudz šaubīties," uzsvēra Novickis.

Kad Knicks un Mavericks savā starpā Ņujorkā spēkojās 31.janvārī, jau tobrīd Novickim bijušas aizdomas, ka kaut kas varētu notikt, tomēr ar Porziņģi viņi par to neesot runājuši, vien pārmijuši pāris lietas par viņa traumu un dzīvi.

Mavericks vēl 2011.gadā kļuva par NBA čempioni. Tā ar 24 uzvarām 52 spēlēs šobrīd ieņem 12.vietu Rietumu konferences kopvērtējumā un saglabā nelielas izredzes sasniegt izslēgšanas turnīru.

Knicks klubs Porziņģi izvēlējās 2015.gada draftā ar kopējo ceturto numuru. Līdz šim viņš savas NBA karjeras laikā 186 spēlēs vidēji iemetis 17,8 punktus un izcīnījis 7,1 atlēkušo bumbu. Savukārt iepriekšējā sezonā viņš 48 spēlēs caurmērā guva 22,7 punktus, izcīnīja 6,6 atlēkušās bumbas un bloķēja 4,8 metienus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi