Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Ņujorkas Knicks basketbolisti pirmo reizi kopš janvāra uzvar divās spēlēs pēc kārtas

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārās sezonas ietvaros otro uzvaru pēc kārtas pirmdien izcīnīja savainotā latviešu basketbolista Kristapa Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas Knicks komanda, kas mājās ar rezultātu 110:92 (19:18, 28:19, 36:30, 27:25) pārspēja Čikāgas Bulls.

Knicks tādējādi izcīnīja otro uzvaru pēc kārtas, turklāt pēdējo reizi uzvarēt vairāk par vienu spēli ņujorkiešiem bija izdevies janvāra beigās. Tāpat tā bija Ņujorkas komandas trešā uzvara pēdējos 16 mačos. Šajā laika posmā Knicks nācies iztikt bez 22 gadus vecā Porziņģa, kurš 7.februāra duelī pret Milvoki Bucks vienību pārrāva ceļgala krusteniskās saites.

Spēle pirmajās divās ceturtdaļās bija līdzīga, taču trešajā un ceturtajā Knicks uzņēma apgriezienus, ieguva ievērojamu pārsvaru un to neizlaida no rokām. Ņujorkas vienības sastāvā rezultatīvākais ar 22 punktiem bija Tims Hārdevejs juniors, bet ar double-double izcēlās turku centrs Eness Kanters, kura kontā desmit punkti un 13 atlēkušās bumbas.

Tikmēr Bulls sastāvā rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Krištjānu Felīsiu.

Savukārt savu 16. triple-double šosezon guva Klīvlendas Cavaliers līderis Lebrons Džeimss, kurš palīdzēja ar mājās ar rezultātu 124:117 (26:25, 38:32, 29:28, 31:32) uzvarēt Milvoki Bucks.

Džeimss, kurš pirmdien arī tika atzīts par iepriekšējās nedēļas labāko spēlētāju Austrumu konferencē, šajā mačā guva 40 punktus, sakrāja 12 atlēkušās bumbas un padeva 10 rezultatīvas piespēles. Tikmēr Bucks rindās vislabāk ar punktu gūšanu sekmējās Grieķijas zvaigznei Jannim Adetokunbo, kurš ar 37 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām sakrāja double-double.

Cavaliers sastāvā šajā mačā atgriezās iepriekš savainojumu guvušais Kevins Lavs, kurš guva 18 punktus un savāca septiņas atlēkušās bumbas. Tiesa, Klīvlendas klubam kādu laiku jāiztiek bez galvenā trenera Tairona Lū, kurš veselības problēmu dēļ paņēmis pauzi.

Vēl Filadelfijas 76ers debitants Bens Simonss guva savu devīto triple-double sezonā un palīdzēja savai komandai ar rezultātu 108:94 (21:18, 28:38, 32:14, 27:24) uzvarēt Šarlotas Hornets.

Simonsa kontā 11 punkti, 12 atlēkušās bumbas un 15 piespēles, bet rezultatīvākais Filadelfijas vienības sastāvā bija Žoels Embīds, kurš guva 25 punktus un sakrāja 19 atlēkušās bumbas. Simonsam šī bija 19.spēle sezonā, kurā viņš izdarījis vismaz desmit rezultatīvas piespēles, tādējādi pārspējot Alena Aiversona debijas sezonas rekordu.

Vēl vienā mačā bija nepieciešami divi pagarinājumi, lai Maiami Heat savā laukumā ar rezultātu 149:141 (36:37, 28:26, 28:28, 26:27, 10:10, 21:13) uzvarētu Denveras Nuggets. Heat komanda līdz ar to laboja savu rezultativitātes rekordu, jo līdz šim tik daudz punktus nebija guvusi.

Uzvarētājiem Džeimss Džonsons guva 31 punktu, labojot personīgo rekordu, bet Kellijs Oliniks, nākot laukumā uz maiņu, pievienoja 30 punktus. Savukārt zaudētājiem Nikola Jokičs izcēlās ar 34 punktiem un 14 atlēkušajām bumbām.

Heat šajā mačā realizēja 20 tālmetienus, kas ir otrs labākais rādītājs kluba vēsturē.

Jau vēstīts, ka latviešu basketbolists Dāvis Bertāns pirmdien guva piecus punktus, bet viņa pārstāvētā Sanantonio Spurs savās mājās ar rezultātu 89:75 (30:21, 19:20, 12:22, 28:12) uzvarēja bez savām lielākajām zvaigznēm esošo līgas čempioni Goldensteitas Warriors, tiekot pie ceturtā panākuma pēc kārtas.

Bertāns šajā mačā spēlēja desmit minūtes un 31 sekundi, kas viņam bija ilgākais laiks pēdējo četru maču laikā. Tāpat latvietis pārtrauca trīs "sauso" spēļu sēriju, šoreiz trāpot vienīgo divpunktu metienu un vienu no diviem trejačiem. Tāpat Bertāns izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, bloķēja vienu metienu un nopelnīja vienu piezīmi, bet viņam esot laukumā Spurs ielaida par pieciem punktiem vairāk nekā iemeta.

NBA Austrumu konferences līdere ar 52 uzvarām 70 mačos ir Toronto Raptors, bet Rietumos pirmajā vietā ar 56 uzvarām 70 mačos ir Hjūstonas Rockets.

Ņujorkas Knicks Austrumos ar 26 uzvarām 71 mačā ir 11. pozīcijā, taču komanda ir zaudējusi pat teorētiskas izredzes kvalificēties izslēgšanas spēlēm.

Klīvlendas Cavaliers savukārt Austrumu konferencē ir trešajā vietā, bet 76ers šobrīd ieņem sesto vietu.

"Spurs" ar 41 uzvaru 71 spēlē pakāpusies uz piekto vietu Rietumu konferencē, kamēr Jūtas "Jazz", Ņūorleānas "Pelicans" un Minesotas "Timberwolves" ir par panākumu mazāk. Savukārt devītajā pozīcijā esošā Losandželosas "Clippers" atpaliek jau par četrām uzvarām.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi