Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Ņujorkas Knicks šķiras no galvenā trenera Hornačeka

Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) klubs Ņujorkas Knicks , kuru pārstāv latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis, pēc divu sezonu ilgas sadarbības atlaidis galveno treneri Džefu Hornačeku, ASV vadošajiem medijiem apstiprinājuši avoti klubā. Tāpat par to vēsta ietekmīgais ESPN apskatnieks Adrians Vojnarovskis.

Ziņas par Hornačeka iespējamo atlaišanu izskanēja jau trešdien, bet pēc sezonas pēdējās spēles šāds scenārijs piepildījies. Zīmīgi, ka trenerim bija spēkā esošs līgums arī uz nākamo sezonu. 

"Džefs ir īsts profesionālis, kurš pēdējo divu gadu laikā nesavtīgi strādājis komandas labā. Novērtējam viņa devumu un vēlam veiksmi turpmākajā karjerā," paziņojumā citēts kluba prezidents Stīvs Mills un ģenerālmenedžeris Skots Perijs.

Tāpat amatu zaudējis arī Hornačeka palīgs Kurts Rembiss, kurš 2016.gada februārī kļuva par Knicks galvenā trenera vietas izpildītāja, tobrīd aizstājot atlaisto Deriku Fišeru. Savukārt, kad pirms 2016./2017.gada sezonas amatā stājās Hornačeks, Rembiss kļuva par vienu no viņa asistentiem.

"Kurts bija nozīmīga komandas daļa pēdējos četros gados, strādājot gan par galvenā trenera vietas izpildītāju, gan asistentu. Esam pateicīgi viņam par uzticību komandai un novēlam veiksmi turpmākajā karjerā," teikts paziņojumā.

Zīmīgi, ka sezonas pēdējā spēlē Ņujorka viesos ar 110:98 uzvarēja Klīvlendas Cavaliers, tomēr 82 spēlēs tika vien pie 29 panākumiem. Jaunumus nu jau bijušajam galvenajam trenerim mājupceļā pēc spēles pavēstījusi Ņujorkas kluba vadība.

Kopumā divu sezonu laikā Hornačeka vadītā komanda uzvarēja vien 60 no 164 spēlēm. Piemēram, šosezon pēc Porziņģa februārī gūtā smagā savainojuma Ņujorkas uzvaru-zaudējumu attiecība bijusi 5-20.

Starp reālākajiem kandidātiem, kuri nākamajā sezonā varētu vadīt nu jau piecus gadus pēc kārtas izslēgšanas turnīru nesasniegušo komandu, tiek minēts bijušais Memfisas Grizzlies treneris Deivids Fizdeils, kādreizējais Klīvlendas vadītājs Deivids Blats, tāpat Marks Džeksons, kurš iepriekš trenējis Goldensteitas Warriors. Tāpat netiek izslēgta Džeisona Kida kandidatūra.

Knicks izslēgšanas turnīrā nav spēlējuši kopš 2013. gada, bet pēdējo 18 sezonu laikā spējuši uzvarēt vienā play-off sērijā.

Šosezon ar 29 uzvarām komanda ieņēma 11. vietu Austrumu konferencē, lai gan sezonas ievadā spēlēja labi un reāli pretendēja uz vietu izslēgšanas turnīrā.

Porziņģis komandā aizvadīja trešo sezonu, tomēr tajā piedalījās vien 48 spēlēs, vidēji gūstot 22,7 punktus. Pēc ceļgala krustenisko saišu plīsuma un sekojošās operācijas viņa atgriešanās laukumā tiek prognozēta ap Ziemassvētkiem.

pievienota 3.-5. rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi