Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Paldies izlasei!

Sistēma pārliecina, bet sekmīgi strādājoša un, iespējams, tādēļ arī acij tīkama sistēma pārliecina vēl vairāk. Pietiek tikai uz vienu dienu iegriezties Šauļos, kur veselu nedēļu savu prasmi basketbola laukumā varēja pārbaudīt gandrīz simtprocentīgi atjauninātais Latvijas vīriešu groza bumbas izlases sastāvs, lai gūtu priekšstatu par lietuviešu prasmi sasniegt gana lielus mērķus.

Šoreiz tas ir 37. kontinenta čempionāts, kura pirmās fāzes spēles norisinājās arī brīnišķīgajā Šauļu basketbola hallē, kas tikusi uzcelta 2007. gadā ar domu par šī finālturnīra sarīkošanu Lietuvā. Viss redzamais, sākot jau ar asfaltēto ceļu pēc iebraukšanas Lietuvā, pilsētas pārliecinošā kārtība un sakoptība atstāja iespaidu, ka Eiropas čempionāta sarīkošana ir kaut kas vairāk tikai par basketbolu vien. Tam papildu apliecinājumu bija iespējams gūt arī, svētdienas rītā apmeklējot baznīcu Šauļos un noklausoties katoļu mācītāja aizlūgumā par lietuviešu basketbolistu panākumiem. Var, protams, aizrādīt, ka lietuviešiem basketbols ir gluži vai reliģijas vietā un tieši tāpēc šim sporta veidam, par lielu kreņķi citiem sportistiem, tiek piešķirta prāvākā daļa valsts atbalsta. Tomēr kopumā sabiedrība to ir pieņēmusi, un panākumi nav izpalikuši - tie regulāri tiek sasniegti basketbola laukumos, kas bez labi ieeļļotas sistēmas darba tomēr nebūtu iespējami.

Latvijas basketbola virtuves pārzinātāji apgalvo, ka mūsu sistēma jau nestrādājot sliktāk. Taču allaž var atrasties kas labojams, bet šoreiz der vairāk pievērst uzmanību pašiem šī čempionāta jaunākās izlases dalībniekiem un viņu treneriem. Šī vienība nedēļas laikā uz Šauļiem aizbraukušajiem un mājās palikušajiem līdzjutējiem deva ārkārtīgi daudz pozitīvu emociju. Vēlēšanās spēlēt, komandas patriotisms Bagatska vadīto vienību nostādīja līdzās Francijai, Itālijai un Vācijai. Jā, komanda saņēma piecas baranciņas, bet tas nu gan patiesi attiecas tikai uz šīs lietas sportisko pusi. Otros svaru kausos liekams azarts, ar kādu savas valsts izlasē spēlēja divdesmitgadīgi puiši, un tas ir jānovērtē. Tāpēc jānovēl spēlētājiem likt lietā Šauļos iegūto pieredzi un pēc diviem gadiem vēl spožāk uzmirdzēt čempionātā Slovēnijā, bet Latvijas basketbola vadībai - apstiprināt Bagatska vadīto treneru komandu nākamajam divu gadu posmam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi