Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Par jauno Knicks galveno treneri, visticamāk, kļūs Džefs Hornačeks

Par latviešu talanta Kristapa Porziņģa pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas Knicks galveno treneri, visticamāk, kļūs Džefs Hornačeks, atsaucoties uz neoficiālu informāciju, vēsta dažādi Ziemeļamerikas mediji.

Kā pirmais vēstīja Hovards Beks no izdevuma Bleacher Report, Ņujorka ir tuvu līgumam ar treneri, kura iepriekšējais darbs bija Fīniksas Suns vienībā. Hornačeks no Suns tika atlaists februāra sākumā, kad traumu nomocītā vienība bija zaudējusi 19 no 21 izbraukuma spēles.

Tikmēr New York Daily News un New York Post ziņo, ka sarunas turpinās, bet vienošanās pagaidām vēl nav panākta.

Sezonas laikā no Knicks galvenā trenera amata tika atbrīvots Dereks Fišers, bet viņa vietā stājās līdzšinējais palīgs Kurts Rembiss, kurš šajā postenī noslēdza atlikušo sezonas daļu. Kaut Rembiss tiek uzskatīts kā viens no kandidātiem, lai turpinātu strādāt vienībā, viņš nav ieguvis mīlestību starp Knicks faniem, jo deva pārāk daudz spēles laika veterāniem, nedomājot par nākotni.

Kā zināms, arī Porziņģim Rembisa vadībā nesekmējās. Latvietis šosezon izcēlās ar double-double 21 spēlē, bet, ja sezonas ievadā Porziņģis 18 reizes panāca divciparu skaitļus gan punktos, gan atlēkušajās bumbās, Rembisa vadībā viņš to paveica tikai trīs reizes, turklāt tās visas bija pašās sezonas beigās.

Hornačeks 2013./14.gada sezonā tika iebalsots par līgas otro labāko treneri. Suns vienību viņš vadīja kopš 2013.gada, bet pirms tam amerikāņu speciālists par galveno treneri nebija strādājis nevienā citā klubā. Viņa vadībā Suns allaž palika ārpus izslēgšanas turnīra, kaut pirmajās divās sezonās rādīja cienījamu sniegumu.

Hornačeks daudziem atmiņā palicis kā Jūtas Jazz spēlētājs, šajā klubā no 1994. līdz 2000.gadam aizvadot savas karjeras pēdējās sešas NBA sezonas. Par viņa karjeras augstāko punktu uzskatāma aizkļūšana līdz diviem NBA fināliem - 1997. un 1998.gadā - , taču abas reizes pārāka izrādījās Maikla Džordana pārstāvētā Čikāgas Bulls vienība.

NBA viņš sāka spēlēt Suns vienībā, kura talantīgo aizsargu izvēlējās 1986.gada draftā. Fīniksā Hornačeks nospēlējis sešas sezonas, bet no 1992. līdz 1994.gadam pārstāvēja arī Filadelfijas 76ers komandu, uz kurieni līdz ar diviem citiem spēlētājiem tika aizmainīts pret vienu no līgas zvaigznēm Čarlzu Bārkliju.

No 2011. līdz 2013.gadam Hornačeks darbojās Jazz treneru kolektīvā.

Porziņģis pērn NBA draftā tika izvēlēts ar ceturto numuru. Latvietis aizvadīja teicamu debijas sezonu, 72 spēlēs caurmērā iemetot 14,3 punktus un izcīnot 7,3 atlēkušās bumbas, kā arī bloķējot 1,9 pretinieku metienus. Šonedēļ viņu nosauca par līgas otro labāko debitantu, tomēr viņš bija populārākais starp debitantiem, jo latvieša formastērpi regulārā čempionāta laikā bijuši ceturtie pirktākie, šajā rādītājā atpaliekot vienīgi no līgas zvaigznēm Stīvena Karija, Kobes Braienta un Lebrona Džeimsa.

Knicks vienība šosezon guva 32 panākumus 82 spēlēs un nekvalificējās izslēgšanas turnīram.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi