Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Par krāpšanos LSBL bronzas mačā LBS lūdz izvērtēt tiesnešu un trenera darbu

Par Jūrmala komandas krāpšanos Pullman Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) spēlē par bronzas godalgu LSBL direktore Līga Goldmane aicinājusi Latvijas Basketbola savienību (LBS) izvērtēt gan tiesnešu, gan Jūrmalas vienības trenera Andra Steļmaha darbu attiecīgajā mačā, teikts LBS paziņojumā.

Nedēļas nogalē norisinājās LSBL finālčetrinieka turnīrs, kurā "Jūrmala" tika pie bronzas godalgām, ar rezultātu 65:57 pārspējot "Jelgavu".

Pēc spēles"Jelgavas" basketbolistes sociālajos tīklos publicēja video fragmentus no mača tiešraides, kuros redzams, ka uzvarētāju rindās vairākas reizes soda metienus izpildīja cita spēlētāja, nevis tā, pret kuru tika pārkāpti noteikumi.

"Nav šaubu, ka visiem spēles dalībniekiem jāievēro basketbola noteikumu burts un gars. Atgādinu, ka spēles laikā par noteikumu ievērošanu atbild spēles tiesneši, kuru pienākumus ir arī sekot, kuram spēlētājam jāizpilda soda metieni," LBS paziņojumā citēta Goldmane.

Tāpat Goldmane norādīja, ka par attiecīgo situāciju ir informējusi LBS Tiesnešu komisijas vadītāju Kristapu Konstantinovu, lūdzot izvērtēt spēles tiesnešu darbības kvalitāti, kā arī LBS Treneru komisiju par "Jūrmalas" trenera Steļmaha rīcību, kas neatbilst Godīgas spēles principiem.

Tikmēr par LSBL čempionēm kļuva "Pullman" "Rīgas Stradiņa universitātes" otrā komanda (RSU-2), kas izšķirošajā cīņā ar 95:70 uzvarēja "Ventspili".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi