Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Parīzes Disnejlenda uzņems 2015.gada Eiropas basketbola čempionāta apakšgrupu izlozi

Apakšgrupu izloze 2015.gada Eiropas čempionāta finālturnīram basketbolā vīriešiem, kas risināsies arī Rīgā, 8.decembrī notiks Parīzes Disnejlendā, informē rīkotāji.Grupu turnīri Rīgā, Berlīnē (Vācija), Monpeljē (Francija) un Zagrebā (Horvātija) risināsies no 5. līdz 10.septembrim, bet izslēgšanas turnīra spēles Lillē (Francija) notiks no 12.

līdz 20.septembrim."Esam pārliecināti, ka šis turnīrs ieviesīs jaunus standartus gan laukumā, gan ārpus tā, jo tas notiks piecās augstākā līmeņa vietās," paudis Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļas (FIBA Europe) ģenerālsekretārs Kamils Novāks.Rīkotāji pauduši, ka Disnejlenda kā izlozes vieta izraudzīta ar simbolisku nozīmi, jo gaidāmo Eiropas čempionātu, to pirmoreiz vēsturē rīkojot četrām dažādām valstīm, iezīmē multikulturālisms.Kā zināms, viena no Latvijas izlases pretiniecēm apakšgrupu turnīrā Rīgā būs Igaunijas izlase, ko Latvijas Basketbola savienība (LBS) izvēlējusies kā savu sadarbības partneri. Latvija tikusi iekļauta izlozes trešajā grozā kopā ar Grieķiju, Turciju, kā arī Bosniju un Hercegovinu.Pirmajā grozā iekļautas Francija, Lietuva, Spānija un Horvātija, otro grozu veido Slovēnija, Ukraina, Serbija un Somija, ceturtajā grozā ir Polija, Beļģija, Maķedonija un Itālija, piektajā grozā - Izraēla, Vācija, Gruzija un Čehija, bet sestajā grozā - Nīderlande, Islande, Krievija un Igaunija.Kā zināms, Latvijas izlase kvalifikācijas turnīrā uzvarēja visās sešās spēlēs, kvalificējoties astotajam finālturnīram pēc kārtas. Pēcāk pēc finālturnīra rīkošanas tiesību atņemšanas Ukrainai latvieši tika izraudzīti par vieniem no sacensību saimniekiem.Pirmā Eiropas čempionvienība Latvija līdz šim finālturnīru rīkojusi vienu reizi, kad 1937.gadā ieņēma sesto vietu.Eiropas čempionātā tiks dalītas ceļazīmes arī uz 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Pie tām tiks turnīra finālistes, bet trešās līdz sestās vietas ieguvējas kvalificēsies olimpiskajam atlases turnīram.Pirms tam nākamā gada jūnijā Ungārijā un Rumānijā risināsies Eiropas čempionāta finālturnīrs sievietēm, kurā piedalīsies arī Latvijas izlase. Šim turnīram apakšgrupu izloze 29.novembrī notiks Budapeštā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Mums vairs nav ko zaudēt

Latvijas hokeja izlases noskaņojums pirms spēles ar Zviedrijas komandu ir kaujiniecisks, piektdien pēc treniņa sarunā ar žurnālistiem sacīja komandas galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi