Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +15 °C
Smidzinošs lietus
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Pasaules kausā basketbolā pie pirmajām uzvarām tiek Somijas, Ķīnas, Meksikas un Libānas izlases

Pasaules kausā basketbolā šodien otrā posma pirmajās spēlēs par 17. līdz 32.vietu pie panākumiem tika visas četras komandas, kas līdz šim bija tikai zaudējušas - Somija, Ķīna, Meksika un Libāna.

O apakšgrupā somi ar 100:71(28:16, 26:23, 27:23, 23:21) pieveica Kaboverdes izlasi.

Somu rindās ar 34 punktiem un deviņām izcīnītām atlēkušajām bumbām zem groziem izcēlās Lauri Markanens, bet Kaboverdes sastāvā ar 17 punktiem rezultatīvākais bija Ivans Almeida.

Vēl šajā grupā šodien tiksies Japāna un Venecuēla.

Otrā posma ievadā Japānai un Kaboverdei bija pa vienai uzvarai trīs spēlēs, bet pārējās divas izlases bija piedzīvojušas trīs zaudējumus.

Tikmēr M apakšgrupā Ķīnas izlase ar 83:76 (24:27, 21:18, 24:14, 14:17) pārspēja  Angolu. Šajā grupā šodien vēl cīnīsies Dienvidsudāna un Filipīnas.

Ķīnas valstsvienības rindās rezultatīvākais ar 20 punktiem bija Dzjiņcju Hu, bet angoliešu sastāvā 17 punkti un astoņas rezultatīvas piespēles Čildes Dundau rēķinā.

Angolai un Dienvidsudānai pirms otrā posma bija pa vienai uzvarai trīs mačos, bet Ķīnas un Filipīnas otro posmu sāka bez uzvarām.

Savukārt N apakšgrupā Meksika ar 108:100 (31:22, 26:19, 21:27, 30:32) pieveica Jaunzēlandes basketbolistus.

Meksikas izlases rindās 27 punktus guva Pako Kruss, bet jaunzēlandiešu sastāvā ar 32 punktiem izcēlās Rūbens Te Rangi.

Šajā grupā vēl spēlēs Ēģiptes un Jordānijas izlases. Ēģipte un Jaunzēlande otro posmu uzsāka ar bilance 1-2, bet Jordānija un Meksika - ar 0-3.

Pie pirmā panākuma tika arī Latvijas valstsvienības pretiniece pirmajā posmā Libānas izlase, kas P apakšgrupā ar 94:84 (32:20, 23:21, 18:25, 21:18) pieveica Kotdivuāras basketbolistus.

Uzvarētāju rindās 29 punktus guva Amirs Sauds , bet ar 25 punktiem izcēlās Omari Spelmans. Savukārt kotdivuāriešu sastāvā ar 21 punktu izcēlās Žans-Filips Dalī

Šajā grupā šodien savstarpējo spēli aizvadīs arī Francija un Irāna. Pirms otrā posma pa panākumam trīs spēlēs bija izcīnījuši francūži un Kotdivuāra, bet Libānai un Irānai bija bilance 0-3.

Finālturnīra 32 komandas ir sadalītas astoņās apakšgrupās. Katras grupas pirmo divu vietu ieguvējas turpina cīņu par 1.-16.vietu, bet trešās un ceturtās vietas ieguvējas cīnās par 17.-32.vietu.

Mači notiek Filipīnās, Japānas pilsētā Okinavā un Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā. Labāko astoņniekā iekļuvušās izlases par medaļām spēkosies "SM Mall of Asia" arēnā Manilas ostas rajonā.

Pasaules kausa finālturnīrā tiks noskaidrotas septiņas Parīzes olimpisko spēļu turnīra dalībnieces, kā arī vēl 19 valstsvienības, kuras kopā ar piecu reģionu priekškvalifikācijas sacensību uzvarētājām nākamvasar cīnīsies par pēdējām četrām ceļazīmēm uz olimpiskajām spēlēm.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi