Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pasečņiks: Tagad daru tās lietas, kas man padodas vislabāk

Latviešu basketbolists Anžejs Pasečņiks (24), kurš šosezon iekarojis Nacionālo Basketbola asociāciju (NBA), noslēdzot pilnvērtīgu līgumu ar Vašingtonas Wizards klubu, plašā sarunā ar izdevumu Sporta Avīze (SA) atskatās uz ērkšķaino ceļu līdz NBA, pastāsta par apstākļiem G līgas komandā un atklāj to, ko treneri cer no viņa sagaidīt laukumā.

"Neesmu tas, kurš vidēji metīs 30 punktu. Varu spēlēt labi un darīt citas lietas, piemēram, palīdzēt 30 punktus iemest komandas biedriem," SA februāra numurā stāsta Pasečņiks. Šosezon viņš devies laukumā 20 NBA mačos, vidēji 18,5 minūšu laikā gūstot septiņus punktus (metienu precizitāte no spēles 52,9%) un izcīnot 4,9 atlēkušās bumbas. Kopš 29. janvāra Anžejs NBA laukumā gan nav izgājis, turklāt šobrīd iedzīvojies nelielā savainojumā.

Anžeja ceļš līdz NBA kontraktam bija sarežģījumu pilns. Lai gan latvietis 2017. gada draftā tika izvēlēts ar salīdzinoši augsto 25. numuru, straujš karjeras lēciens nesekoja. "Kad mani 2017. gadā draftēja, uzreiz sekoja sarunas ar Filadelfijas 76ers, ka palieku Eiropā vēl vienu gadu un tad tai pievienojos. Tomēr tas, kas notika Filadelfijā, ir ļoti garš stāsts. Nevēlos gan arī neko daudz par to komentēt, jo turienes notikumos neesmu pārāk iedziļinājies – nomainījās kluba vadība, tāpēc viss beidzās tā, kā beidzās. Šai situācijai gan piegāju viegli un nedomāju par to. Artūrs pateica, ka Filadelfijā laikam iespēju nebūs, un to pieņēmu. Viss nenotika vienas dienas laikā, bet uz to pamazām gāja. Visu iepriekšējo sezonu jau noskaņojos, ka 76ers ar mani līgumu, visticamāk, nenoslēgs. Līdz ar to nekāda šoka nebija," skaidro basketbolists.

Sekoja smags darbs treniņos un spēles Vasaras līgā Lasvegasā, kur gan labāko sniegumu parādīt traucēja slimība. 

"Lasvegasā ārā bija ļoti karsts, bet iekštelpās kondicionieru dēļ krietni vēsāks. Šādos apstākļos vienmēr saslimstu, un pāris dienu bija paaugstināta temperatūra, kas mani novājināja. Vasaras līgā vispār nekur neizcēlos, bet tas, ko Vašingtona redzēja, viņiem patika. Citus elementus viņi vērtēja vairāk nekā statistiku."

Sāpes kājā starpsezonas turpinājumā izjauca Anžeja dalību Wizards komandas treniņnometnē, bet nesakārtotas darba vīzas dēļ viņš pat nedrīkstēja trenēties ar G līgas komandu Capital City Go-Go, šī iemesla dēļ izlaižot vēl nedēļu. Par spīti visam, Anžejs sevi atzīstami parādīja G līgas spēles, kas nav viegls uzdevums - spēlētāji tur bieži domā tikai par savas statistikas spodrināšanu, ar bumbu daloties nelabprāt. "Mūsu komandā bumba gan apkārt riņķoja diezgan normāli, bet tik un tā spēlētāji ik pa brīdim vairāk domāja par saviem statistikas rādītājiem, nevis kopējo sniegumu. Treneris ar to cīnās un mēģina tikt galā, tāpēc mūsu gadījumā nebija tik traki."

Pasečņika debiju NBA sekmēja arī daudzie savainojumi Vašingtonas garajā galā. Pirmo reizi laukumā viņš devās 18. decembra spēlē pret Čikāgas Bulls.

"Zināju, ka piedalīšos šajā mačā, jo traumu dēļ Wizards bija palikuši tikai divi garie basketbolisti – es un Īans Mahinmi. Treneri mani gatavoja, un netiku izsaukts tikai tāpēc, lai pasēdētu uz soliņa."

Anžejs sarunā ar SA arī iezīmē lietas, ko no viņa sagaida Wizards komandā. "Labi darboties aizsardzībā – būt pareizajās vietās, apturēt caurgājienus. Varu labi kustināt bumbu, pēc pick&roll sadarbības to piespēlēt ārējai līnijai, likt blokus. Man labi izdodas atbrīvot Bredliju Bīlu un Dāvi [Bertānu], lai viņi tiktu pie labiem metieniem. Esmu lomas spēlētājs, un NBA tādi ir ļoti vajadzīgi."

Visu sarunu ar Anžeju Pasečņiku LASIET ŠEIT!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi