Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -2 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Pēc smagās Porziņģa traumas Knicks komandā valda nomācoša gaisotne

Pēc Latvijas basketbola zvaigznes Kristapa Porziņģa otrdien gūtās smagās ceļgala traumas, Ņujorkas Knicks komandā valda nomācoša atmosfēra, pēc spēles vēstīja laikraksts The New York Post.

Jau ziņojām, ka Porziņģis otrdien sarāva ceļgala krusteniskās saites, kas viņu no basketbola atturēs uz daudziem mēnešiem. Ņujorkas Knicks komanda savā laukumā ar rezultātu 89:103 (26:25, 20:25, 17:26, 26:27) kapitulēja Milvoki Bucks, latvietim laukumu atstājot, kad viņš 11 minūšu laikā bija sametis desmit punktus. Incidents notika otrās ceturtdaļas sākumā, kad Porziņģis pēc bumbas trieciena grozā no augšas sadūrās ar Bucks lielāko zvaigzni Janni Adetokunbo, neveiksmīgi piezemējās un uzreiz sāpēs saķēra kreiso ceļgalu.

Stundu pēc spēles Knicks komanda apstiprināja, ka latvietis sarāvis kreisā ceļgala krusteniskās saites. Parasti atlabšana no šādām traumām prasa vismaz deviņus mēnešus, bet bieži vien ieilgst aptuveni gada garumā. Paredzams, ka Porziņģim tuvākajā laikā tiks veikta operācija un tikai pēc tās tiks noteikts aptuvenais atlabšanas laiks.

Pēc mača Knicks ģērbtuvē valdīja nomācoša atmosfēra, spēlētājiem nespējot noticēt notikušajam.

"Desmit dienas pirms Visu Zvaigžņu spēles. Jūs pat iedomāties nevarat, cik ļoti viņš gribēja tajā piedalīties. Tomēr mums jābūt pozitīviem un jācer uz Kristapa ātru atveseļošanos," sacīja latvieša labākais draugs Knicks komandā Villijs Ernangomess, ar kuru viņš savulaik kopā spēlēja vēl Spānijas klubā Sevilla.

Porziņģim 18.februārī bija plānots kļūt par pirmo latviešu basketbolistu NBA Visu zvaigžņu spēlē. Zīmīgi, ka pēdējo dienu laikā jau vairāki starp Visu zvaigžņu spēles dalībniekiem iebalsotie spēlētāji guvuši traumas un viņus nācies nomainīt. Tieši Lebrona Džeimsa komandā no sastāva izkrituši arī Demarkuss Kazins, Džons Vols un Kevins Lavs.

"Tas ir sāpīgi, ļoti sāpīgi. Šī ir rūgta tablete ko norīt, tomēr tā ir realitāte. Šādas lietas tomēr ir kas vairāk nekā basketbols. Spēlētājiem jābūt veseliem un gataviem šādām situācijām, taču sāpīgi, ka mēs šādu triecienu esam saņēmuši tagad," sacīja Tims Hārdevejs juniors, kurš pats šajā mačā iedzīvojās sasistā potītē, gan izvairoties no nopietna savainojuma.

"Kad ieraudzīju, ka viņš ir saķēris savu potīti, nespēju izteikt to vārdos... Tās bija šausmīgas sajūtas," emocionāls bija Knicks turku centrs Eness Kanters.

Traumu Porziņģis guva cīņā ar Bucks līderi Adetokunbo, kurš pēc spēles pauda nožēlu, taču norādīja, ka nav pagrūdis latvieti.

"Tā bija asa cīņa, taču nedomāju, ka es viņu [Porziņģi] pagrūdu. Manuprāt, viņš piezemējās ne tā kā gribēja. Ceru, ka ar viņu viss būs kārtībā, jo mēs esam tuvi draugi," sacīja Adetokunbo, kurš vēlāk arī Porziņģim vēlēja ātru atveseļošanos sociālajā tīklā Twitter.

"Vienmēr ir smagi, kad spēlētājs guļ uz grīdas, bet neviens nezina, kas īsti ir noticis. Notikušais mums ir milzīgs trieciens, jo ap Porziņģi mēs veidojām komandu un savu spēli. tagad citiem puišiem nāksies stāties viņa vietā un mums būs jāmaina sava spēle," Knicks galvenais treneris Džefs Hornačeks, apzinoties, ka uz ilgu laiku zaudējis komandas līderi, jau domāja par nākotni.

The New York Times norāda, ka komandā apzinās, ka latvieša trauma, visticamāk, ir pārvilkusi svītru Knicks cerībām uz izslēgšanas spēlēm, kā arī raisa neskaidrību par komandas nākotnes izredzēm, jo vēl nav zināms, cik ilgi Porziņģim nāksies ārstēties un kā tas var iespaidot viņa gatavošanos nākamajai sezonai.

Šajā sezonā pirms otrdienas mača Porziņģis 47 spēlēs bija vidēji guvis 22,9 punktus. Savukārt ar vidēji 2,4 blokiem viņš ir visas līgas līderis.

Porziņģis līdz ar to nevarēs palīdzēt Latvijas izlasei vasarā paredzētajās Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēs un, visticamāk, izlaidīs arī nākamās NBA sezonas sākumu. Porziņģa un Knicks debitanta līmeņa līgums ir spēkā arī uz nākamo sezonu, tomēr jau šajā vasarā Knicks būs tiesīgi piedāvāt Porziņģim daudzu gadu kontraktu, kas varētu pietuvoties 150 miljonu dolāru apmēram.

Iepriekš šosezon 29.novembrī Porziņģis guva potītes traumu. Kaut no malas epizode izskatījās šausminoša, latvieša veselības problēmas izrādījās nebūtiskas un viņš izlaida vien divas spēles. Savukārt decembrī viņš piespēles laikā pamežģīja kāju un arī izlaida sekojošās divas spēles.

Trīs sezonu laikā Porziņģis traumu vai slimību dēļ līdz šim bija izlaidis 33 spēles, no kurām septiņas šosezon.

Ņujorkas Knicks vienība ar 23 uzvarām 55 spēlēs Austrumu konferences kopvērtējumā ieņem 11.vietu.

Top komentāri

Kam
K
ienāca prātā tas debilisms - rakstīt, cik par uzvaru NBA zvaigžņu spēlē Kristaps saņems? Ar stulbu plātīšanos vienmēr piesauc nelaimi. Tie plātīzeri patiesībā ir Kristapa lielākie ienaidnieki, Vienmēr pēc šitādas plātīšanās nāk kaut kas slikts. Patrioti atradušies! Tādus draugus ļaunākajam ienaidniekam nenovēlēsi!
kaalis
k
"Tā bija asa cīņa, taču nedomāju, ka es viņu [Porziņģi] pagrūdu. Noskaties video atkārtojumu palēlināti- uztriecies virsū un iebrauci ar celi celī tieši piezemēšanās brīdī. Nesaku ka tīšām, bet kustība bija uz priekšu -virsū Porziņģim.
Fakts
F
citadēle jau savu reklāmas seju pieņems arī ar ģipsi un invalīda ratos, jo kas tas par sportistu, kurš šitā pārdodas banķelei, nu un rezultāts ir redzams, ka VESELĪBU PAR NAUDU NENOPIRKSI!! Bet apdrošināts viņš ir un kāds smuki nopelnīs. Bija zvaigzne un paliks ....
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi