Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Pēdējās divās tikšanās reizēs Latvijas basketbolisti pārspējuši turkus

Lai gan Latvijas basketbola izlase Turciju uzvarējusi tikai divās no desmit tikšanās reizēm, abi panākumi fiksēti tieši pēdējās divās cīņās.

Latvijas izlase ar Turciju kopš 1992.gada spēlējusi desmit reizes, izcīnot divas uzvaras, kas gūtas tieši pēdējās savstarpējās spēlēs 2013.gadā pārbaudes turnīrā Celjē (66:61) un 2015. gadā turnīrā Hamburgā (81:79). Oficiālos turnīros abas izlases tikušās trīs reizes - 1999.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas divos mačos un 2001.gada finālturnīra atklāšanas mačā Ankarā Latvija cieta zaudējumus. Turki būs Latvijas valstsvienības pretinieki arī 2019.gada FIBA Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra spēlēs 23.novembrī viesos un 26.februārī Rīgā.

Jau vēstīts, ka Latvijas basketbola izlase šodien Stambulā Eiropas čempionāta finālturnīra apakšgrupu turnīra noslēdzošajā mačā tiekas ar mājinieci Turciju, mēģinot nodrošināt parocīgāku pretinieci astotdaļfinālā.

D apakšgrupas cīņa Ulker Sports hallē sāksies plkst.20.45 un tiešraidē to varēs vērot televīzijas kanālā TV3.

Vēl šajā apakšgrupā plkst.14.30 Krievija spēkosies ar Lielbritāniju, bet plkst.17.15 Serbija tiksies ar Beļģiju, arī šiem mačiem ietekmējot Latvijas vietu apakšgrupā.

Tikmēr C apakšgrupā plkst.14.30 grupā otro vietu nodrošinājusī Horvātija tiksies ar Čehiju, plkst.17.15 grupā uzvarējusī Spānija aizvadīs dueli ar Ungāriju, bet plkst.20.45 Melnkalne eksaminēs Rumāniju.

Neatkarīgi no šodienas mača rezultāta, nākamā spēle Latvijas izlasei būs svētdien, kad astotdaļfinālā būs jātiekas ar kādu no C apakšgrupas vienībām.

Latvijas basketbola izlase jau nodrošinājusi vietu astotdaļfinālā, bet D apakšgrupā var finišēt jebkurā no četrām pirmajām vietām.

Pirms pēdējās spēļu kārtas D apakšgrupā Serbijai, Latvijai un Krievijai ir trīs uzvaras un viens zaudējums, Turcijai divas uzvaras un divi zaudējumi, Beļģijai viena uzvara un trīs zaudējumi, savukārt Lielbritānija tikai zaudējusi.

Tikmēr C apakšgrupā Spānijai ir četras uzvaras, Horvātijai trīs, bet Melnkalnei un Ungārijai - pa divām, kamēr Čehija ar vienu panākumu un Rumānija ar četriem zaudējumiem atvadījušās no izredzēm uz astotdaļfinālu.

Latvijai jācenšas izvairīties no finišēšanas ceturtajai, jo tad astotdaļfinālā nāksies spēlēt ar Spāniju, kas jau nodrošinājusi pirmo vietu C apakšgrupā un tiek uzskatīti par visa turnīra galveno favorīti.

Ja Krievija būs uzvarējusi Lielbritāniju, bet Beļģija sagādās pārsteigumu un pārspēs Serbiju, uzvara pār Turciju garantēs Latvijai pirmo vietu savā apakšgrupā un C apakšgrupas ceturto komandu astotdaļfinālā, kas, ja nesarūpēs pārsteigumu, būs Ungārija. Šī pāra uzvarētāja ceturtdaļfinālā tiksies ar Somijas un Itālijas astotdaļfināla uzvarētāju.

Serbijai uzvarot Beļģiju, Krievijai pārspējot Lielbritāniju un Latvijai zaudējot Turcijai, tiks ieņemta ceturtā vieta, kas nozīmēs astotdaļfināla maču ar Spāniju. Ceturtdaļfinālā šī dueļa uzvarētāju sagaidīs Francija un Vācija pār stiprākā komanda.

Ja uzvaras gūs Krievija, Serbija un Latvija, skaitot savstarpējo spēļu rezultātus, latvieši apakšgrupā iegūs otro vietu, kas pienāksies arī pēc Lielbritānijas un Serbijas uzvarām, kā arī Latvijas zaudējuma Turcijai ar ne vairāk kā astoņu punktu starpību. Līdz ar to astotdaļdinālā, visticamāk, būs jātiekas ar Melnkalni. Ceturtdaļfinālā šī dueļa uzvarētāja tiksies ar Slovēnijas un Ukrainas astotdaļfināla uzvarētāju.

Ja uzvarēs Serbija un Lielbritānija, bet Turcija Latviju pārspēs ar 9-27 punktu pārsvaru, Bagatska vadītie vīri ieņems trešo vietu un astotdaļfinālā tiksies ar horvātiem. Ceturtdaļfinālā šī pāra spēcīgāko komandu sagaidīs Lietuva vai Grieķija.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase čempionāta ievadā piektdien līdzīgā cīņā ar rezultātu 82:92 piekāpās Riodežaneiro olimpisko spēļu vicečempionei Serbijai, turnīra otrajā mačā pārliecinoši ar 92:64 sagrāva Beļģiju, nākamajā cīņā ar 97:92 tika pārspēta Lielbritānija, bet otrdien latvieši otrajā puslaikā salauza Krievijas pretestību un svinēja uzvaru ar 84:69.

Savukārt turki čempionāta ievadā ar 73:76 zaudēja Krievijai, pēc tam ar 84:70 uzvarēja Lielbritāniju, pirmdien ar 74:80 zaudēja Serbijai, bet otrdien ar 78:65 uzveica Beļģiju.

Turkiem rezultatīvākais ar vidēji spēlē 16,0 punktiem un 5,0 atlēkušajām bumbām ir 22 gadus vecais Džedi Osmans, kurš šovasar pievienojās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vicečempionei Klīvlendas Cavaliers.

Tāpat NBA līgumu šovasar noslēdzis 20 gadus vecais Furkans Korkmazs, kurš pievienojās Fildelfijas 76ers komandai. Zīmīgi, ka viņam šis ir jau otrais Eiropas čempionāts pieaugušajiem. Šovasar viņš pārstāvēja Turciju arī Eiropas U-20 čempionātā.

Visi 12 turku basketbolisti iepriekšējā sezonā spēlēja Turcijas čempionātā, turklāt Melihs Mahmutoglu un Barišs Herseks Stambulas Fenerbahce sastāvā tika kronēti par ULEB Eirolīgas čempioniem.

Eiropas čempionātā turkiem jāiztiek bez NBA kluba Atlantas Hawks spēka uzbrucēja Ersana Iljasova un Ņūorleānas Pelicans centra spēlētāja Emera Ašika, bet politisku iemeslu dēļ vieta izlasē liegta Oklahomasitijas Thunder spēka uzbrucējam Enesam Kanteram.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi