Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Peiners ar 17 punktiem palīdz Lietkabelis uzvarēt pirmajā spēlē bez Štālberga

Latvijas izlases basketbolists Žanis Peiners trešdien iemeta 17 punktus ULEB Eirokausa spēlē, palīdzot Lietuvas vienībai Panevēžas Lietkabelis uzvarēt pirmajā mačā pēc galvenā trenera Artūra Štālberga atlaišanas.

Aizvadītajā duelī "Lietkabelis" viesos ar 85:82 (15:18, 22:22, 19:16, 16:16, 13:10) pagarinājumā pieveica Redžio di Emīlijas "Grissin Bon" komandu.

Peiners laukumā bija 31 minūti un 27 sekundes, šajā laikā trāpot četrus no pieciem divpunktu raidījumiem, vienu no diviem tālmetieniem un sešus no astoņiem soda metieniem. Tāpat latvietis izcēlās ar četrām atlēkušajām bumbām, sešām rezultatīvām piespēlēm un sešiem izprovocētiem pārkāpumiem, kas deva 25 efektivitātes koeficienta punktus.

Tieši Peiners kļuva par vērtīgāko spēlētāju mačā, bet rezultatīvāk par viņu uzvarētāju rindās nospēlēja 18 punktus sametušais Kšištofs Lavrinovičs.

Kā ziņots, pagājušajā svētdienā "Lietkabelis" no galvenā trenera amata atlaida latvieti Štālbergu, viņa vietā apstiprinot ukraiņu speciālistu Vitāliju Černiju. Zīmīgi, ka pēc tam pirmdien Štālbergs vēl vadīja treniņu.

Turnīra B apakšgrupā pēc astoņām kārtām ļoti pārliecinoša līdere ir Minhenes "Bayern" komanda no Vācijas, kas joprojām cīnās bez zaudējumiem, bet "Lietkabelis" ar četrām uzvarām dala otro pozīciju ar Podgoricas "Budučnost VOLI" no Melnkalnes.

Tāpat trešdien uzvarēja arī Ojāra Siliņa pārstāvētā Itālijas vienība Trento "Dolomiti Energia", kas viesos ar 91:79 (21:16, 25:26, 21:17, 24:20) pārspēja Bursas "Tofas" no Turcijas.

Siliņš, kurš iepriekšējo Eirokausa maču izlaida traumas dēļ, šoreiz nospēlēja 20 minūtes un 29 sekundes, gūstot sešus punktus, jo trāpīja divus no četriem tālmetieniem. Tāpat latvietis duelī izcēlās ar trim atlēkušajām bumbām, divām rezultatīvām piespēlēm un četrām piezīmēm, kas deva sešus efektivitātes koeficienta punktus.

Tikmēr divus punktus iemeta Anžejs Pasečņiks, palīdzot Spānijas komandai Grankanārijas "Herbalife" savā laukumā ar 97:84 (22:19, 19:19, 23:28, 33:18) pārspēt Ulmas "Ratiopharm" no Vācijas.

Pasečņiks nospēlēja 15 minūtes un trīs sekundes, trāpot vienu no trim divpunktu raidījumiem. Viņam bija arī divas atlēkušās bumbas, divas piezīmes un neitrāls lietderības koeficients.

Turnīra D apakšgrupā pēc astoņām kārtām pa piecām uzvarām ir "Herbalife" un Francijas klubam Vilērbānas ASVEL, kam ar četriem panākumiem seko "Dolomiti Energia", Sanktpēterburgas "Zeņit" un "Tofas" un "Zeņit".

Savukārt Kazaņas "Unics" komanda, kas arī no šī turnīra pieteikuma izslēgusi latvieti Mārtiņu Meieru, trešdien ar 75:79 (26:16, 12:16, 19:24, 18:23) savā laukumā piekāpās Turcijas vienībai Stambulas "Dariššafaka".

Jau pagājušajā nedēļā "Unics" izslēdza Meieru no pieteikuma VTB Vienotajā līgā, bet tagad tas pats paveikts arī ULEB Eirokausā, tomēr latvietis joprojām atrodas ar komandu. Meiers "Unics" komandai pievienojās vasarā un Vienotajā līgā šosezon laukumā izgāja tikai divos mačos, kuros vidēji piecu ar pusi minūšu laikā izcēlās ar 2,0 punktiem, kamēr Eirokausā viņš sešās cīņās laukumā bija vidēji sešas minūtes un 19 sekundes, gūstot 2,0 punktus, savācot 1,2 atlēkušās bumbas un nopelnot 2,3 piezīmes.

A apakšgrupā līdere ar septiņām uzvarām astoņās cīņās ir "Dariššafaka", bet "Unics" ar pieciem panākumiem atrodas otrajā pozīcijā. Abas vienības jau garantējušas vietu nākamajā posmā.

ULEB Eirokausā pirmajā posmā 24 komandas sadalītas četrās apakšgrupās. Otro posmu sasniegs katras grupas četras labākās vienības.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi