Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Peiners gūst 15 punktus un palīdz Dariššafaka Tekfen gūt pirmo uzvaru Eirolīgā

Latvijas basketbolists Žanis Peiners otrdien iemeta 15 punktus un palīdzēja Turcijas klubam Stambulas Dariššafaka Tekfen tikt pie pirmās uzvaras šīs sezonas ULEB Eirolīgas sacensībās.

"Dariššafaka Tekfen" savu skatītāju priekšā ar 71:63 (14:25, 25:10, 14:14, 18:14) uzvarēja Podgoricas "Budučnost VOLI" no Melnkalnes.

Peiners šajā spēlē laukumā pavadītajās 32 minūtēs un 28 sekundēs atzīmējās ar 15 punktiem, jo realizēja piecus no deviņiem divpunktu metieniem, vienu no diviem trejačiem un divus no trim "sodiņiem".

Tāpat Latvijas basketbolista kontā divas atlēkušās bumbas, četras rezultatīvas piespēles, viena pārtverta bumba, divas kļūdas, viena piezīme un seši izprovocēti noteikumu pārkāpumi, kas ļāva tikt pie 19 efektivitātes punktiem.

Peiners bija šīs spēles rezultatīvākais basketbolists, kamēr pretinieku rindās ar 11 punktiem izcēlās Ērls Klārks un Nemanja Gordičs.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Peiners pagājušajā nedēļā savā karjeras pirmajā ULEB Eirolīgas spēlē guva 12 punktus, bet "Dariššafaka Tekfen" ar 93:109 zaudēja Spānijas grandam Madrides "Real".

Iepriekšējo sezonu Peiners pavadīja Lietuvas klubā Panevēžas "Lietkabelis", kur bija viens no vienības līderiem un izpelnījās interesi no citām komandām Vācijā, VTB Vienotajā līgā un Turcijā.

"Dariššafaka Tekfen" iepriekšējā sezonā triumfēja ULEB Eirokausā, izcīnot tiesības šajā sezonā startēt ULEB Eirolīgā.

ULEB Eirolīgā šosezon, tāpat kā iepriekšējās sezonās, spēlē 16 komandas, kuras aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām tiekot izslēgšanas spēlēs.

Iepriekšējā sezonā par ULEB Eirolīgas čempioni kļuva Madrides "Real" no Spānijas, kas finālā ar 85:80 uzvarēja Turcijas vienību Stambulas "Fenerbahce Doguš", bet trešo vietu izcīnīja Lietuvas basketbola grands Kauņas "Žalgiris".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gatavības pārbaude uz Šveices fona

Gatavojoties pasaules čempionātam, kas no 10. līdz 26. maijam norisināsies Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā, Latvijas izlase piektdien un sestdien izbraukumā spēlēs ar Šveici.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi