Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Perfektā Latvija uzvar arī Itāliju un nodrošina 1.vietu otrā posma apakšgrupā

Latvijas U-20 basketbolisti Artūra Štālberga vadībā otrdien svinēja jau sesto uzvaru Eiropas čempionāta sešos mačos, turnīra otrā posma F grupas spēlē ar 88:81 (23:16, 19:16, 28:22, 18:27) pieveicot Itālijas vienaudžus. Panākums nodrošinājis Latvijai uzvaru savā grupā un potenciāli parocīgāku pretinieku ceturtdaļfinālā.

Fantastisks sniegums Ojāram Siliņam, kurš Latvijai izcēlās ar 25 punktiem un 10 atlēkušajām bumbām, 17 punkti un sešas rezultatīvas piespēles Ingum Jakovičam, bet Jānis Bērziņš 16 punktiem pievienojis arī septiņas atlēkušās. Laukumā nedevās viens no komandas līderiem, saspēles vadītājs Kaspars Vecvagars, kurš spēlē ar Slovēniju pirmdien spēcīgi sasita pirkstu. Itālijas labā 21 punkts Avudu Abasam.

Spēli mūsējie iesāka ļoti sekmīgi, ātri izvirzoties vadībā ar 7:0 un pat 13:2. Itālija atbildēja nekavējoties, samazinot starpību līdz trim punktiem, bet tad Latvijas spēlētāji teicami nospēlēja vairākus uzbrukumus pēc kārtas, dodot vēl vienu triecienu - 23:12. Atlikušajās pirmās ceturtdaļās minūtēs Itālija četrus punktus atguva, rezultātu padarot nedaudz pieklājīgāku.

Otro ceturtdaļu ar ofensīvu sāka pretinieki un drīz vien Latvijas pārsvars bija izkusis. Trīs reizes itāļi pietuvojās līdz -1, tomēr mūsējie allaž prata atbildēt ar rezultatīvu uzbrukumu un, pēdējās trīs pirmā puslaika minūtēs ļaujot pretiniekiem gūt tikai divus punktus, pirmās 20 spēles minūtes noslēdza ar +10 - 42:32.

Itālija otrā puslaika sākumā ātri Latvijas pārsvaru samazināja uz pusi (39:44), uz ko ar precīzu tālmetienu atbildēja Bērziņš. Sekoja pieci Siliņa punkti pēc kārtas, vēl pieslēdzās Ingus Jakovičs un jau 54:42 Latvijas labā. Komandas ceturtdaļas turpinājumu aizvadīja visai rezultatīvi, bet pēc Roberta Krūmiņa diviem precīzajiem soda metieniem Latvija ieguva lielāko pārsvaru mačā - 61:48. Atlikušajās trīs minūtēs Latvija panāca pat +19 un pirms pēdējās ceturtdaļas atradās komfortablā vadībā ar rezultātu 70:54.

Atlikušajās 10 minūtēs Latvijai atlika vien noturēt pārsvaru un, lai gan itāļi pietuvojās līdz pat 75:82, izšķirošajos brīžos mūsu basketbolisti spēja panākumu nosargāt un uzvarēja ar 88:81. Grupas pēdējā spēlē trešdien Latvija plkst. 20.15 tiksies ar Franciju.

Arī spēlē ar Itāliju Latvijas basketbolisti kļūdījās krietni biežāk (18:9), taču bija krietni precīzāki metienos no visām distancēm. 

 „Kaspara Vecvagara savainotais pirksts vēl ir jutīgs, tāpēc, ņemot vērā labvēlīgo situāciju tabulā,  šodien nolēmām viņu pietaupīt. Ļoti patīkami, ka pamatsastāva saspēles vadītāja iziešana no ierindas neietekmēja ne komandas uzvarētāju garu, ne spēles kvalitāti.

Uzdevums bija visu spēli segt zonu un tā deva augļus. Itāliešu uzbrukums nespēja pielāgoties, droši saņēmām iniciatīvu rokās un turējām to gandrīz visu spēles laiku. Otrā puslaika vidū panācām pat 19 punktu pārsvaru. Tad pretinieki pārgāja uz pavisam vienkāršu spēli – sāka mest no visām pozīcijām un visi pieci metās pakaļ atlēkušajai bumbai. Laukumā izraisījās haoss, kurā drusku apjukām. Tomēr pavisam uz pēdām viņi mums netika. Pēdējās minūtēs pārgājām uz cilvēks – cilvēku aizsardzību un nosargājām uzvaru," pēc mača izlases galvenā trenera A.Štālberga izteikumus citē Latvijas Basketbola savienība.

"Mums, treneriem, ir viegli strādāt, jo komanda ļoti ātri uztver visas idejas. Šodien rīta treniņā mazliet pamainījām akcentus aizsardzībā, iespēlējām dažas jaunas sadarbības un spēlē viss gāja cauri. Domāju, ka pretiniekiem mūs ir grūti noskautot, jo mūsu spēle visu laiku mainās.

Sešas uzvaras – tas ir ļoti patīkami, bet viss līdz šim izcīnītais būs kaķim zem astes, ja nespēsim tādā pašā līmenī nospēlēt arī ceturtdaļfinālā. Tagad visas domas jau pievēršam ceturtdienas mačam. Izdomāsim, kā būs labāk rīkoties rīt mačā ar Franciju – varbūt kādam spēlētājam dot atpūtu, bet varbūt nē, lai saglabātu spēļu ritmu.

Izskatās, ka fiziski un taktiski būsim gatavi cīņai ar jebkuru pretinieku ceturtdaļfinālā – vai tā būtu Melnkalne, Vācija vai Horvātija. Galvenais – jābūt gataviem arī mentāli. Jābūt uzvarētāju raksturam. Ticu, ka šai komandai tāds ir,” noslēdza treneris.

Diena.lv jau ziņoja, ka pirmdien mūsējie ar 78:72 pārspēja Slovēniju, tādējādi nodrošinot vietu ceturtdaļfinālā.

Šobrīd F grupas kopvērtējumā vadībā ir Latvija (4-0), seko Spānija, Itālija un Krievija (visām pa 2-2), bet Francijai un Slovēnijai viena uzvara četros mačos. Ceturtdaļfinālā iekļūs četras grupas labākās komandas. 

Dienas pirmajā spēlē Krievija ar 88:69 pārliecinoši apspēlēja Slovēniju, bet vēlāk vakarā Spānija ar 70:52 uzvarēja Franciju. 

ziņa papildināta ar F grupas vēlās vakara spēles iznākumu, Latvijas-Itālijas mača video un trenera Artūra Štālberga pēcspēles komentāru

Latvijas U-20 izlases sastāvs Eiropas čempionātā:

saspēles vadītāji - Kaspars Vecvagars (Panevēžas "Lietkabelis", Lietuva) un Ingus Jakovičs (''Liepāja''/''Triobet''); aizsargi - Toms Leimanis, Edgars Štelmahers (abi - "Ventspils Augstskola") un Roberts Krūmiņš ("Liepāja"/"Triobet"); uzbrucēji - Ojārs Siliņš (Redžo di Emīlijas "Trenkwalder", Itālija), Jānis Bērziņš ("Valmiera"), Roberts Stumbris ("Jūrmala"/"Fēnikss") un Pēteris Rēķis ("Latvijas Universitāte"); centri Andrejs Gražulis, Iļja Gromovs (abi - "Ventspils Augstskola") un Elvis Saulītis ("Valmiera").


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi