Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Pirmajā kaujā Maskavā Blūma komanda cieš sakāvi

Latvijas basketbola izlases saspēles vadītāja Jāņa Blūma pārstāvētā Spānijas vienība Gescrap BB ar sakāvi Maskavā sākusi ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālu – 71:98. Latviešu basketbolists spēlēja nepilnas 11 minūtes, kurās guva trīs punktus. Sērijā Blūma Gescrap nonāca zaudētājos ar 0:1, iekļūšanai _Final Four _nepieciešamas trīs uzvaras.

CSKA šosezon Eirolīga bija uzvarējuši 15 no 16 spēlēm. Sākums labāks padevās mājiniekiem (10:3), tomēr spāņi drīz vien panāca CSKA un pat izvirzījās vadībā (18:15). Tiesa, līdz ceturtdaļas beigām maskavieši tomēr atkal nonāca priekšā ar punkta pārsvaru – 27:26. Pēc spēlētas pusotras minūtes 2.ceturtdaļā tieši Blūms ar trejaci uz tablo atjaunoja neizšķirtu (31:31). Tomēr puslaika pēdējās minūtes krietni veiksmīgāk aizvadīja laukuma saimnieki, panākot +10 pēc spēlētām 20 minūtēm – 50:40.

Trešā ceturtdaļa visu salika pa plauktiņiem – CSKA izdevās 18:4 izrāviens, bet visā ceturtdaļā armijnieki bija pārāki ar 34:11. Pēdējās 10 minūtes vairs bija tikai formalitāte – ar 98:71 pārāki bija CSKA, izcīnot pirmo no trim nepieciešamajām uzvarām, lai triumfētu sērijā. Nākamais mačs piektdien notiks Maskavā, bet pēc tam komandas dosies uz Bilbao.

Uzvarētājiem 18 punkti serbu centra Nenada Krstiča kontā, 15 pievienoja Aleksejs Šveds. Pavisam seši CSKA basketbolisti guva 11 vai vairāk punktu. Bilbao komandā ar 15 atzīmējās Vasiliadis, bet 14 Aleksam Mumbru. Blūms nospēlēja 10:48 minūtes, realizēja vienu no diviem tālmetieniem, reizi kļūdījās un nopelnīja divas personīgās piezīmes. Gescrap pieļāva par septiņām kļūdām vairāk kā CSKA, kuri turklāt lieliski meta pustālos – 73%.

Pēdējā duelī Sjēnas Montepaschi savā laukumā ar 75:82 atzina Pireju Olympiacos pārākumu, lai gan pirms noslēdzošajām 10 minūtēm atradās vadībā ar 66:58. Ceturto ceturtdaļu Itālijas čempioni pamanījās zaudēt ar 9:24.. Neglāba arī Deivida Anderesena 28 punkti, bet uzvarētājiem 20 guva Georgioss Printezis.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi