Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Portāls: Lomažs tuvu līgumam ar turku Bešiktaš

Latvijas vīriešu basketbola izlases spēlētājs Rihards Lomažs jau tuvākajās dienās varētu pievienoties Stambulas Bešiktaš, ziņo Sportando apskatnieks Emiliāno Karkija.

Karkija vēsta, ka interesi par Lomažu izrāda vairākas Vācijas vadošās līgas komandas, kā arī klubi no VTB Vienotās līgas. Apskatnieks gan ir pārliecināts, ka Lomažs spēlēs Turcijas komandā "Bešiktaš", jo abas puses jau esot tuvu līguma noslēgšanai.

Jau ziņots, ka kopš jūnija sākuma Lomažs kļuvis par brīvo aģentu.

25 gadus vecais latviešu aizsargs izmantojis līgumā atrunāto opciju, kas viņam ļāva pārtraukt vienošanos ar Vācijas komandu "Gottingen".

Lomažs kopš 2019.gada pārstāvēja ULEB Eirolīgā spēlējošo Francijas klubu Vilērbānas ASVEL, bet janvārī viņš spēļu prakses nolūkā mainīja komandu, pārceļoties uz "Gottingen".

Eirolīgā Lomažs piedalījās sešos mačos, kuros vidēji deviņās minūtēs guva 3,3 punktus, bet Francijas augstākajā līgā viņam tikpat spēlēs caurmērā 11 minūtēs bija trīs punkti un viena rezultatīva piespēle.

Jaunajā klubā latvietis sevi labi apliecināja un kļuva par vienu no līderiem. 21.marta mačā viņš guva 38 punktus un laboja Vācijas bundeslīgas sezonas rekordu, bet kopumā Lomažs laukumā devās 21 duelī, kurā vidēji 28 minūtēs guva 16,6 punktus, 3,5 reizes rezultatīvi piespēlēja un izcīnīja 1,6 atlēkušās bumbas. Pamatturnīrā Lomažs bija piektais rezultatīvākais bundeslīgas spēlētājs.

Pirms došanās leģionāra gaitās Lomažs četras sezonas spēlēja Latvijas klubā "Ventspils", kļūstot par valsts čempionu. Lomažs pirms tam savas prasmes attīstīja Ventspils "Spars" komandā, kā arī spēlēja Jelgavas un Jūrmalas vienībās Latvijas spēcīgākajā līgā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi