Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Porziņģa atveseļošanās ilgs vairākus mēnešus

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas Mavericks Latvijas basketbolistam Kristapam Porziņģim atveseļošanās pēc labās kājas ceļgala sānu meniska operācijas varētu ilgt trīs - četrus mēnešus, pirmdien vēstīja ASV sporta žurnāls Sports Illustrated.

Jau ziņots, ka Porziņģis meniska traumu guva 17.augustā NBA izslēgšanas turnīra pirmajā mačā Orlando, kurā Mavericks ar rezultātu 110:118 piekāpās Losandželosas CIippers. Vēlāk sērijā ar 4-2 uzvaru svinēja Clippers. Tiek lēsts, ka ar Latvijas basketbolistu sastāvā Mavericks izredzes pārspēt Losandželosas komandu būtu lielākas.

Latvijas basketbolistam operācija tika veikta 10.oktobrī, taču rehabilitācijai nepieciešamais termiņš tobrīd netika minēts.

Žurnāls min, ka Mavericks nav paziņojuši iespējamo Porziņģa laukumā atgriešanās grafiku,  un citē šāda veida traumu speciālistu Radžpalu Braru.

"Parasti augsta līmeņa elites sportistiem, kuriem tiek veikts sānu meniska "remonts", vidējais atgriešanās laukumā grafiks ir apmēram trīs līdz četri mēneši," saka Brars.

"Pieņemot, ka NBA sezona sāksies janvāra vidū, Porziņģis būs laukumā jau sezonas pirmajā spēlē vai drīz pēc tam," prognozē mediķis.

Pastāv iespēja, ka NBA varētu sākt 2020./2021.gada sezonu 22.decembrī. Ja tas tā notiks, viens no Dalasas kluba līderiem var izlaist sezonas pirmās trīs nedēļas, atzīmē Brars,

Tiek lēsts, ka komandas līderim slovēnim Lukam Dončičam vēl vairāk uzlabojot savu sniegumu, un pieņemot, ka klubs starpsezonā veiks uzlabojumus savā sastāvā, komandai vajadzētu sekmīgi pārvarēt Porziņģa dažu nedēļu iztrūkumu.

Žurnāla slejās izteikta pārliecība, ka, lai sasniegtu panākumus, Porziņģis klubam būs nepieciešams pilnīgi vesels, lai nākamajā sezonā kļūtu par čempiona titula pretendenti.

57 regulārā čempionāta spēlēs Mavericks rindās aizvadītajā sezonā Porziņģis, spēlējot gandrīz 32 minūtes mačā, finišēja ar vidēji 20,4 punktiem, 9,5 atlēkušajām bumbām, 1,8 rezultatīvām piespēlēm un 2,0 bloķētiem metieniem spēlē.

No 31.janvāra līdz sezonas beigām viņa sniegums bija vēl iespaidīgāks, vidēji mačā gūstot 26,7 punktus, izcīnot 10,5 atlēkušās bumbas, izdarot 2,4 rezultatīvas piespēles un 2,1 reizi spēlē bloķējot metienus, metienu precizitātē tiecoties uz 50% divpunktu, 40% trīspunktu un 90% soda metienu efektivitātē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Komanda pāri zvaigznēm

Porziņģis un Celtics NBA izslēgšanas turnīru sāks no labākās pozīcijas.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi