Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Porziņģa labāko draugu Ernangomesu Knicks aizmaina uz Hornets

Spāņu basketbolists Villijs Ernangomess, kurš ir viens no latviešu zvaigznes Kristapa Porziņģa labākajiem draugiem, trešdien, tuvojoties Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pāreju termiņa beigām, no Ņujorkas Knicks vienības aizmainīts uz Šarlotes Hornets.

Par to vispirms vēstīja respektablākie NBA apskatnieki, bet vēlāk Knicks komanda apstiprināja oficiāli.

Par Ernangomesu Knicks saņems spēka uzbrucēju Džoniju O'Braientu, kā arī 2020. un 2021.gada otrās kārtas izvēles tiesības draftā.

Spēlētāju maiņas šosezon NBA iespējams veikt līdz ceturtdienai.

Ernangomess pērn Knicks rindās debitēja ļoti veiksmīgi un laukumā devās 72 mačos, kuros vidēji izcēlās ar 8,2 punktiem un 7,0 atlēkušajām bumbām. Tomēr pagājušajā rudenī viņš treniņnometnē zaudēja par vietu sastāvā cīņā ar Enesu Kanteru un Kailu O'Kvinu, tāpēc šosezon spēlējis ļoti maz, laukumā izejot 26 mačos, kuros vidēji guvis 4,3 punktus.

Arī Knicks komandai traģiskajā otrdienas spēlē, kurā Porziņģis guva krustenisko saišu plīsumu, tāpēc nevarēs spēlēt daudzus mēnešus, Ernangomess bija tālākais rezervists un laukumā izgāja vien uz noslēdzošajām divām minūtēm, simboliski atvadoties no Ņujorkas publikas, jo jau tad varēja prognozēt, ka šī viņam, visticamāk, ir pēdējā mājas spēle Knicks rindās.

Pēc spēles, runājot par Porziņģa traumu, Ernangomess nosauca Porziņģi par savu labāko draugu, atgādinot, ka viņi abi ir kopā jau piecus gadus.

"Vēlos būt kaut kur, kur man būs spēles minūtes, kur varu spēlēt un attīstīties," otrdien pauda Ernangomess. "Visi zina, ka mīlu Ņujorku, fanus. Mīlu spēlēt ar KP (Porziņģi), tomēr šobrīd tas nenotiek. Vienīgais, ko es ļoti vēlos, ir līdz ceturtdienai atrast labāko ceļu savai karjerai."

Ar Ernangomesu kopā Porziņģis no 2013. līdz 2015.gadam spēlēja Spānijas vienībā Sevilla. Turpinājumā Porziņģis devās uz NBA, kamēr Ernangomess aizvadīja sezonu Madrides Real vienībā, bet pēc tam arī pats pievienojās Knicks komandai.

Ernangomesu 2015.gada NBA draftā ar 35.numuru izvēlējās Filadelfijas 76ers, taču pēc maiņas darījuma tiesības uz spēlētāju ieguva Knicks.

O'Braients spēlējis minimāli Hornets vienībā un tagad pievienojas jau ceturtajai komandai dažu sezonu laikā, iepriekš divas sezonas pārstāvot Milvoki Bucks, bet pērnajā sezonā uzspēlējot Denveras Nuggets un Hornets rindās.

Viņu 2014.gada NBA draftā Bucks izvēlējās otrajā kārtā ar 36.numuru.

Ņujorkas žurnālists Aiens Beglijs trešdien vēsta, ka citas komandas interesējas arī par Knicks spēlētāju Kortnija Lī un Kaila O'Kvina ieguvi. Tāpat Knicks joprojām cer atbrīvoties arī no sastāvā netiekošā centra ar milzīgi lielo līgumu Žoakima Noā.

Kā vēstīts, Latvijas sporta zvaigzne Porziņģis otrdien guva smagu traumu, kuras dēļ nevarēs spēlēt, iespējams, pat gadu, bet precīzs atveseļošanās ilgums tiks noteikts pēc operācijas, ko spēlētājam, visticamāk, veiks tuvākajās dienās.

papildināts virsraksts un pirmās trīs rindkopas

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Porziņģis iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēlē iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā, otrdien pavēstīja viņa pārstāvētā Bost...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi