Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Porziņģa prioritāte esot līgums ar Dalasu un treniņi ar Dončiču

Latviešu zvaigznes Kristapa Porziņģa prioritāte šajā starpsezonā ir pēc iespējas ātrāk vienoties par ilgtermiņa līgumu ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienību Dalasas Mavericks un vasarā trenēties kopā ar šīs komandas līderi Luka Dončiču, vēsta The Dallas Morning News apskatnieks Breds Taunsends.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Mavericks līdz ar brīvo aģentu tirgus atvēršanos, kas būs svētdien, plāno Porziņģim piedāvāt maksimāli vērtīgāko līgumu - 158 miljoni dolāru (139 miljoni eiro) piecos gados.

Savukārt Taunsends vēsta, ka situācijai tuvu stāvoši avoti viņam vēsta par Porziņģa vēlmi vienoties ar Mavericks par ilgtermiņa līgumu pēc iespējas laicīgāk, kā arī vasarā pavadīt pēc iespējas vairāk laika treniņos ar Dončiču. Tieši, šis Latvijas un Slovēnijas duets tiek uzskatīts par Dalasas kluba nākamo gadu kodolu un panākumu nesēju.

Porziņģis, kuram ir 23 gadi, pašlaik ir pilnībā atlabis no smagas ceļgala traumas, ko viņš guva pagājušā gada februārī. Šogad janvārī ievērojamā maiņas darījumā no Ņujorkas Knicks viņš nokļuva Mavericks komandā. Jau neilgi pēc maiņas Dalasas kluba vadība neslēpa, ka ar Latvijas basketbolistu rēķinās ilgtermiņā.

Latvietis nav spēlējis kopš 2018.gada 6.februāra, tomēr pēdējos mēnešos paudis apņēmību būt gatavs jau ar pirmssezonas nometnes pirmo dienu.

Knicks klubs Porziņģi izvēlējās 2015.gada draftā ar kopējo ceturto numuru. Līdz šim viņš savas NBA karjeras laikā 186 spēlēs vidēji iemetis 17,8 punktus un izcīnījis 7,1 atlēkušo bumbu. 2017./2018.gada sezonā viņš 48 spēlēs caurmērā guva 22,7 punktus, izcīnīja 6,6 atlēkušās bumbas un bloķēja 2,4 metienus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi