Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis
Juristi apsūdzības uzskata par izspiešanas mēģinājumu

Porziņģi apvaino izvarošanā; basketbolista advokāti pauž aizdomas par izspiešanas mēģinājumu

Latviešu basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis tiek apsūdzēts izvarošanā, vēsta laikraksts The New York Post. Sportista advokāts it kā cietušo sievieti vaino naudas izspiešanā.

Kā informē laikraksts, Porziņģis pēc liktenīgās pagājušā gada 7.februāra Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēles pret Milvoki Bucks, kurā vēl tā brīža Ņujorkas Knicks spēlētājs guva smagu ceļgala savainojumu, uz savu dzīvokli Manhetenā uzaicinājis savu kaimiņieni un viņu izvarojis. Šādas liecības Ņujorkas policijai sniegusi pati sieviete, bet varasiestādes ir uzsākušas izmeklēšanu.

Incidents noticis 7.februārī, bet Porziņģis esot cietušo, kurai ir aptuveni 20 gadi, apmeklējis viņas dzīvoklī aptuveni plkst.2 naktī un uzaicinājis uz savu mājvietu, turklāt viņa tam piekritusi. Savukārt ciemošanās laikā Latvijas basketbolists viņu esot seksuāli izmantojis.

Sieviete par notikušo ziņojusi vien vairāk nekā gadu vēlāk, jo Porziņģis neesot samaksājis iepriekš atrunāto naudas summu par klusēšanu, kas bija 68 000 dolāru (60 600 eiro).

Savukārt Porziņģa advokāts Rolands Riopells norāda, ka viņa klients pilnībā noraida izskanējušās apsūdzības.

"Mēs 2018.gada 20.decembrī tiesībsargājošajām iestādēm paziņojām par apsūdzētājas pārspīlētajām prasībām. Tāpat pirms vairākiem mēnešiem mēs par uzsākto izmeklēšanu informējām NBA," teica advokāts, atturoties no jebkādiem komentāriem. Savukārt laikrakstam The New York Daily News Riopells atklāja, ka jau pirms vēršanās varasiestādēs veikta rūpīga izmeklēša par apsūdzētājas prasībām. "Pirms devāmies pie tiesībsargājošām institūcijām, mēs šajās apsūdzībās veicām padziļinātu izmeklēšanu. Šī sieviete centās no Kristapa izspiest naudu. Lai varētu dabūt naudu, viņa tam veltīja vairākus mēnešus," uzsvēra Riopells, kurš piebilda, ka izspiešanas lietu izmeklē ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB).

Lietas kursā par šo lietu bijis arī Porziņģa pašreizējais klubs Dalasas Mavericks - Knicks vadība par to informējusi 31.janvārī, kad latvietis tika aizmainīts, vēsta ietekmīgais ESPN žurnālists Eidrians Vodžnarovskis.

Pēc ceļgala traumas Porziņģa atgriešanās laukumā tiek gaidīta nākamsezon.

papildināta 5.rindkopa

 

 

Top komentāri

NAV VIENALGA
N
gribētu redzēt, kā var izvarot kādu, ja tev vispār nefunkcionē vienas kājas locītava! Kāds tur draudzējas ar veselo saprātu?! :D
Irlielāmērāticams
I
ka "izvarotāju" procents ir daudz lielāks starp tiem indivīdiem, kam pieder nauda. Līdz ko sieviete uzzina, ka vīrietim ir nauda, tā viņai uzreiz šķiet, ka ir izvarota. Arī tad, ja par naudu uzzina pēc gada. PS. Bet nav skaidrs gan viens. Kāpēc tie vīrieši, kam ir nauda, kāpēc viņi par šo labi zināmo fenomenu neko nav dzirdējuši? Un nepiesargās?
trusis nejaukais
t
nu kaads tur briinums, ja jau maukjeles pamanaas apsuudzeet un izsiest naudu no valstu prezidentiem tad kaapeec gan kaadai iesaaceejai shajaa lietaa nepatreneeties uz baltaadainaa basketbolistinja? ja porzinjgjis buutu laiciigi pazinjojis ka tagad ir melnais un gejs, tad vareetu riikot grupnjikus katru wekeenedu absoluuti bez jebkaadaam sekaam.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi