Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Porziņģim 12 punkti Mavericks graujošā uzvarā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis svētdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē izcēlās ar 12 punktiem un palīdzēja Dalasas Mavericks vienībai izcīnīt graujošu uzvaru.

"Mavericks" viesos ar 132:92 (27:30, 38:24, 38:15, 29:23) sagrāva Portlendas "Trail Blazers".

Porziņģis šajā spēlē laukumā pavadīja 25 minūtes un divas sekundes, kuru laikā guva 12 punktus un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas. Basketbolists grozā raidīja vienu no trim divpunktu un divus no četriem trīspunktu metieniem, kā arī realizēja visus četrus soda metienus. Viņa rēķinā arī četras rezultatīvas piespēles, pārtverta bumba, divi bloķēti metieni, viena kļūda, bet "Mavericks" ar latvieti laukumā guva par 30 punktiem vairāk nekā ielaida, kas bija otrs labākais sniegums komandā.

Rezultatīvākais ar 37 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām bija Luka Dončičs, bet vēl 21 punktu pievienoja Džošs Ričardsons. Portlendas komandā 19 punkti Damjanam Lilardam, kamēr Gerijs Trents juniors izcēlās ar 16 punktiem.

"Viņam bieži nāksies saskarties ar pretiniekiem, kuri maina savu aizsardzības taktiku, kad spēlē pret viņu," par Porziņģa sniegumu teica galvenais treneris Riks Kārlails. "Šādās situācijās viņam ir jābūt kustībā un jāreaģē, bet mums jāspēj izveidot viņam punktu gūšanas iespējas. Porziņģim spēli iesāka mēreni, tāpēc mums jācenšas viņu iesaistīt biežāk."

Nākamo spēli Dalasas vienība aizvadīs trešdien, kad tiksies ar līgas vājāko klubu Minesotas "Timberwolves".

"Mavericks" ar 22 uzvarām 41 spēlē Rietumu konferencē ieņem astoto vietu.

Tikmēr Vašingtonas "Wizards" bez savainojumu guvušā Dāvja Bertāna ierindā viesos ar 106:113 (30:25, 26:38, 27:25, 23:25) piekāpās zvaigžņotajai Bruklinas "Nets".

Jau ziņots, ka aizpagājušajā nedēļā guva labās kājas ikra muskuļa savainojumu un pēc vienas spēles izlaišanas atgriezās laukumā. Turpmākajos divos mačos viņš nospēlēja vairāk nekā 20 minūtes, bet iepriekšējā spēlē ceturtdien atsvaidzināja savainojumu.

Vašingtonas klubā ar 29 punktiem, 13 atlēkušajām bumbām un tikpat rezultatīvām piespēlēm izcēlās Rasels Vestbruks, bet pa 20 punktiem iemeta Oleksijs Leņs un Rui Hačimura. Pirmais no viņiem izcīnīja deviņas bumbas zem groziem, bet otrajam bija par vienu vairāk.

"Nets" komandas uzvaru ar 28 punktiem, septiņām atlēkušajām bumbām un sešām rezultatīvām piespēlēm kaldināja Kairijs Ērvings, kamēr 26 punktus un astoņas piespēles pievienoja Džeimss Hārdens. Bruklinas kluba jaunieguvums Bleiks Grifins svētdien aizvadīja savu pirmo spēli "Nets" kreklā un izcēlās ar diviem punktiem.

Otrdien "Wizards" paredzēta tikšanās ar Ņujorkas "Knicks".

"Wizards" ar 15 uzvarām 41 spēlē Austrumu konferencē ieņem 13.vietu.

NBA pamatturnīrā plānots aizvadīt 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi