Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Porziņģim jauns tālmetienu rekords Mavericks zaudējumā Portlendai

Kristaps Porziņģis otrdien guva 36 punktus un ar septiņiem "trejačiem" laboja savu tālmetienu rekordu Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), taču ar to nebija gana, lai Dalasas Mavericks uzveiktu Portlendas Trail Blazers komandu, kuras rindās teicamu sniegumu demonstrēja Damjans Lilards.

Mavericks Orlando notiekošā sezonas noslēguma turnīra fāzes mačā cieta zaudējumu ar rezultātu 131:134 (31:38, 27:28, 37:32, 36:36). 

Dalasas basketbolisti pēc zaudējuma nevar pakāpties augstāk vai nokrist zemāk par septīto vietu Rietumu konferencē, bet Portlendas komanda pēc uzvaras pakāpās uz astoto pozīciju.

Porziņģis šajā duelī laukumā pavadīja 35 minūtes un 36 sekundes, kuru laikā realizēja septiņus no deviņiem tālmetieniem, piecus no astoņiem divpunktu metieniem un piecus no sešiem soda metieniem. Liepājnieks aizvadīja karjeras astoto rezultatīvāko spēli un laboja savu tālmetienu rekordu.

Viņa rēķinā arī sešas atlēkušās bumbas, divi bloķēti metieni, divas kļūdas un sešas piezīmes, pēdējo no tām iekrājot 78 sekundes pirms finālsvilpes, kad rezultāts bija 130:130. Mavericks ar Porziņģi laukumā iemeta par vienu punktu vairāk nekā ielaida.

Luka Dončičs šoreiz atzīmējās ar 25 punktiem, astoņām atlēkušajām bumbām un desmit rezultatīvām piespēlē, bet 24 punkti bija Timam Hārdevejam junioram.

"Trail Blazers" rindās 61 punktu guva Lilards, kurš realizēja visus savus 18 soda metienus, kā arī iemeta deviņus tālmetienus. Vēl 26 punktus pievienoja Porziņģa bijušais komandas biedrs un mentors Karmelo Entonijs.

Iepriekšējā mačā Lilards guva 51 punktu, bet otrdien kļuva par 12.basketbolistu NBA vēsturē, kurš divos mačos pēc kārtas pārkāpis pussimta robežu. Tāpat Lilards un Vilts Čemberleins ir vienīgie, kuri vienā sezonā trīs spēlēs guvuši vismaz 60 punktus.

"Damjans spēlēja izcili, iemeta pāris neticamus metienus. Cepuri nost," Lilarda sniegumu pēc spēles komentēja Porziņģis.

Porziņģis pirmajā ceturtdaļā guva 16 punktus, taču dalasieši nogriezni zaudēja ar septiņiem punktiem un vadībā atgriezās vien trešās ceturtdaļas beigās. Vēlāk "Mavericks" ieguva sešu punktu pārsvaru un turpinājumā atradās nestabilā vadībā.

Pusotru minūti pirms pamatlaika beigām Lilards ar tālmetienu izlīdzināja rezultātu, bet vēl pēc minūtes pēc viņa piespēles Hasans Vaitsaids panāca 132:130. Dončičs ar vienu no diviem soda metieniem samazināja pretinieku pārsvaru, bet otrā laukuma galā abus "sodiņus" iemeta Kristians Džeimss Makolums, kurš panāca 134:131.

"Mavericks" ar 43 uzvarām 74 spēlēs ieņem septīto vietu Rietumu konferencē, bet "Trail Blazers" ar 34 panākumiem 73 dueļos ir astotā un cīnās par pēdējo ceļazīmi uz "play-off".

Dalasas komanda izsēšanas turnīra pēdējā spēlē ceturtdien tiksies ar Fīniksas Suns

papildināta trešā un pēdējā rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi