Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 3. jūnijs
Ineta, Inta, Intra

Porziņģim potītes trauma, Ņujorka gūst pārliecinošāko uzvaru sezonā

Latviešu basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis trešdien jau Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mača ievadā guva šķietami biedējošu potītes traumu, kamēr viņa pārstāvētā Ņujorkas Knicks savā laukumā ar 115:86 (33:22, 32:22, 23:20, 27:22) pieveica Maiami Heat un pārtrauca trīs zaudējumu sēriju.

Šī ir pārliecinošākā Knicks uzvara šosezon.

Lai arī sākotnēji izskatījās citādāk, Porziņģa gūtā potītes trauma netiek raksturota kā pārāk nopietna, turklāt pastāvēja iespējamība, ka latvietis otrajā puslaikā varētu atgriezties laukumā. Tiesa, tas tā arī nenotika.

Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja nedaudz vairāk par divām minūtēm, tomēr pamanījās gūt četrus punktus, jo realizēja abus divpunktu metienus. Tāpat viņa kontā viena kļūda.

Knicks sastāvā Eness Kanters atzīmējās ar 22 punktiem un 14 atlēkušajām bumbām, kamēr 12 punktus pievienoja Tims Hārdevejs juniors un Dags Makdermots.

Savukārt Heat labā 18 punktus iemeta Kellijs Oliniks, bet 13 punktus pievienoja Džošs Ričardsons un Tailers Džonsons.

Latvijas basketbolists šo maču sāka teicami, jo jau pirmajā minūtē viņš realizēja divus pustālos metienus, tādējādi gūstot pirmos četrus Knicks komandas punktus. Tomēr cīņas trešajā minūtē Porziņģis centās neizlaist bumbu ārpus laukuma robežām, bet viņam no kreisā sāna pieskrējušais Heat basketbolists Džastiss Vinslovs centās arī tikt pie bumbas, kā rezultātā viņš uzkāpa Latvijas basketbolistam uz labās pēdas.

Porziņģa potīte pamatīgi izliecās, bet maču latvietis nebija spējīgs turpināt. Viņš ar komandas biedru palīdzību tika nogādāts ģērbtuvē. Lai arī atkārtojumā izskatījās, ka Latvijas basketbolists varētu būt guvis nopietnu potītes traumu, pēcāk padziļinātas izmeklēšanas apliecināja, ka lūzumu viņam nav. Laukumā gan Porziņģis pēc tam neatgriezās, lai arī pirms otrā puslaika šāda iespēja pat netika izslēgta.

Tikmēr Knicks jau ar spēles pirmajām minūtēm ieguva vadību, ko tā pakāpeniski palielināja līdz pat pirmā puslaika beigām. Demonstrējot teicamu komandas basketbolu un līdera lomu uzņemoties Kanteram, Ņujorkas vienība lielajā pārtraukumā devās ar 21 punkta pārsvaru (65:44), pie viena Hārdevejam pirmās 24 minūtes noslēdzot ar pēdējā sekundē realizētu pustālo metienu.

Otro puslaiku Knicks basketbolisti turpināja līdzīgā garā un neļāva Heat atjaunot intrigu šajā spēlē. Otrajā spēles daļā mājinieku pārsvars svārstījās ap 30 punktiem, kas diezgan ātri ļāva iesaistīt arī rezervistus.

Noslēgumā Knicks izcīnīja uzvaru ar 29 punktu pārsvaru, kas ir Ņujorkas vienības pārliecinošākais panākums šajā sezonā.

Potītes traumas dēļ Knicks komandai šajā mačā nepalīdzēja arī saspēles vadītājs Franks Nilikinā, pieteikumā nebija arī francūža Žoakima Noā.

Ar 11 uzvarām 21 spēlē Knicks atrodas Austrumu konferences devītajā vietā, kamēr Heat ar desmit panākumiem ir pozīciju zemāk.

Nākamo maču Knicks aizvadīs 3.decembrī, kad uzņems Orlando Magic basketbolistus.

 

Top komentāri

Kad
K
pore nespēlē, viss kārtībā? Jo viņš nevar izdarīt visu, ko vēlas, lai kā liekēži brālīši Latvijas presē klaigā:)))))
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi