Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Porziņģim uzvara pār NBA čempioni

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis sestdien guva 20 punktus un izcīnīja 15 atlēkušās bumbas, palīdzēdams Dalasas Mavericks komandai izcīnīt uzvaru.

Mavericks Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē mājās ar rezultātu 110:102 (32:22, 21:38, 25:17, 32:25) uzveica iepriekšējās sezonas NBA čempioni Toronto Raptors.

Porziņģis šajā spēlē laukumā pavadīja 35 minūtes un 43 sekundes, kuru laikā realizēja sešus no 13 divpunktu metieniem, vienu no septiņiem tālmetieniem un piecus no sešiem "sodiņiem".

Tāpat viņš izcīnīja 15 atlēkušās bumbas, veica divas rezultatīvas piespēles, bloķēja vienu metienu, pieļāva vienu kļūdu un divas reizes pārkāpa noteikumus. "Mavericks" ar viņu laukumā iemeta par sešiem punktiem vairāk nekā ielaida.

Dalasas komandā ar 26 punktiem, 15 atlēkušajām bumbām un septiņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Luka Dončičs, bet pa 15 punktiem guva Delons Raits un Sets Karijs.

Pretiniekiem 26 punktus guva Normans Pauvels, bet 24 punkti bija Freda Vanflīta rēķinā. Paskāls Sjakams šoreiz samierinājās ar 15 punktiem.

Porziņģis savus pirmos punktus guva spēles ceturtajā minūtē, kad realizēja metienu pēc pagrieziena un realizēja soda metienu - 11:10. Turpinājumā viņš sekmīgi cīnījās zem groziem un četras minūtes pirms pirmās ceturtdaļas beigām tika nomainīts (20:15), bet laukumā atgriezās otrās ceturtdaļas piektajā minūtē (40:36).

Dažas minūtes vēlāk liepājnieks pēc vairākiem centieniem iedabūja bumbu grozā (46:49), puslaika turpinājumā iemeta vienu "sodiņu", bet 23 sekundes pirms spēles pirmās daļas beigām trieca bumbu grozā. Pārtraukumā laukuma saimnieki devās ar septiņu punktu deficītu (53:60).

Trešās ceturtdaļas vidusdaļā Porziņģis realizēja savu vienīgo tālmetienu mačā un divreiz izcēlās ar precīziem metieniem pēc pagrieziena, šajā nogrieznī no 60:62 panākdams 67:64. Vēl nedaudz vēlāk viņš ar "danku" panāca 71:66.

Spēles ceturtajā ceturksnī Latvijas basketbolists guva trīs punktus no soda metienu līnijas, kamēr Mavericks visas 12 minūtes atradās vadībā un svinēja uzvaru ar 110:102.

Mavericks ar septiņām uzvarām 12 spēlēs ieņem septīto vietu Rietumu konferencē, bet Raptors 12 spēlēs izcīnījusi astoņus panākumus, ierindojoties ceturtajā pozīcijā Austrumos.

Dalasas komanda mājas spēļu sērijas turpinājumā pirmdien tiksies ar Sanantonio Spurs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi