Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Porziņģis ar 20+17 sekmē Wizards uzvaru; Bertāns negūst punktus Dalasas panākumā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis piektdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā izcēlās ar 20 punktiem un 17 atlēkušajām bumbām un palīdzēja Vašingtonas Wizards izcīnīt panākumu pagarinājumā, kamēr Dāvis Bertāns savā sezonas otrajā mačā neguva punktus Dalasas Mavericks uzvarā.

"Wizards" savā laukumā ar rezultātu 107:106 (33:31, 24:38, 24:19, 23:16, 3:2) pārspēja Maiami "Heat".

Porziņģis laukumā pavadītajās 39 minūtēs un 24 sekundēs realizēja sešus no 14 divu punktu metieniem, vienu no sešiem tālmetieniem un piecus no septiņiem soda metieniem, kā arī izcīnīja 17 atlēkušās bumbas, kas ir viņa labākais sniegums šosezon cīņā zem groziem. Vēl Latvijas basketbolists tika pie piecām rezultatīvām piespēlēm, vienas pārtvertas piespēles, diviem bloķētiem metieniem, vienas kļūdas, piecām piezīmēm un +/- rādītāja -2.

Pagarinājumu izrāva Kails Kuzma, kurš 15,3 sekundes līdz pamatlaika beigām realizēja tālmetienu, izlīdzinot rezultātu 104:104.

Tikmēr pagarinājumā ar bumbas triecienu no augšas izcēlās Porziņģis, bet pēc tam pretinieku rindās Kails Lourijs realizēja divus soda metienus un panāca neizšķirtu. Mazāk nekā pusminūti pēc tam uz soda metienu līnijas stājās Kuzma un guva vienu no diviem soda metieniem, ar ko bija pietiekoši, lai Vašingtonas basketbolisti svinētu panākumu.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās bija Bredlijs Bīls, kurš guva 27 punktus un tika pie astoņām rezultatīvām piespēlēm, bet vēl 21 punktu, astoņās atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles pievienoja Kuzma.

Maiami vienībā Lourijs, gūstot 24 punktus, izcīnot desmit atlēkušās bumbas un sakrājot 15 rezultatīvas piespēles, tika pie "triple-double".

"Wizards" ar izcīnītām deviņām uzvarām un septiņiem zaudējumiem Austrumu konferencē ieņem septīto vietu, kamēr "Heat" ar septiņiem panākumiem tikpat mačos ierindojas 11.pozīcijā.

Nākamo maču Vašingtonas komanda aizvadīs svētdien, savā laukumā uzņemot Šarlotas "Hornets".

Tikmēr Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns, aizvadot tikai otro maču šosezon, piektdien NBA mačā punktus neguva, taču viņa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" izcīnīja uzvaru.

Dalasas vienība savā laukumā ar rezultātu 127:99 (29:27, 44:28, 32:28, 22:16) guva panākumu pār Denveras "Nuggets".

Bertāns, kurš labās kājas ceļgala savainojuma dēļ šosezon izlaida 13 mačus, laukumā bija četras minūtes un 22 sekundes, kuru laikā divas reizes meta garām no tālmetienu līnijas, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, nopelnīja vienu personīgo piezīmi un sakrāja negatīvu +/- rādītāju -1.

"Mavericks" uzvaru kaldināja Luka Dončičs, kurš guva 33 punktus, izcīnīja 12 atlēkušās bumbas un tika pie 11 rezultatīvām piespēlēm, sakrājot "triple-double", bet vēl 28 punktus mājinieku labā guva Kristiāns Vuds.

Denveras komandā rezultatīvākie ar 18 gūtiem punktiem bija Kentaviuss Koldvels-Poups un Brūss Brauns.

"Mavericks" ar izcīnītām deviņām uzvarām 15 aizvadītos mačos Rietumu konferencē ieņem piekto vietu, kamēr "Nuggets" ar tādu pašu bilanci ir par vienu pozīciju zemāk.

Dalasieši svētdien vēlreiz savā laukumā stāsies pretī Denveras basketbolistiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi