Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Porziņģis ar 27 punktiem un "double-double" palīdz Mavericks izcīnīt uzvaru

Latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis trešdien guva 27 punktus kā rezultatīvākais spēlētājs Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē un palīdzēja Dalasas Mavericks komandai izcīnīt uzvaru.

Mavericks viesos Indianapolē ar rezultātu 124:112 (37:28, 28:35, 28:29, 31:20) pārspēja Indiānas Pacers. 

Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja 32 minūtes un 24 sekundes, kuru laikā realizēja 11 no 12 divpunktu metieniem, vienu no trim tālmetieniem un abus soda metienus.

Tāpat viņš izcīnīja 13 atlēkušās bumbas, veica četras rezultatīvas piespēles, bloķēja vienu metienu, un divas reizes pārkāpa noteikumus. Mavericks ar Porziņģi laukumā iemeta par sešiem punktiem vairāk nekā ielaida.

Mavericks komandā rezultatīvākais ar 27 punktiem bija Porziņģis.

Pacers vienībā rezultatīvākais spēlētājs bija Malkolms Brogdons ar 26 punktiem, bet lietuvietis Domants Sabonis guva 25 punktus. 

Porziņģis ar komandu aizvadīja veiksmīgu spēles sākumu un, izmantojot pretinieku paviršības aizsardzībā, latvietis pēc Dončiča piespēlēm netraucēts guva vairākus punktus no groza apakšas. Spēles pirmajās sešās minūtēs Porziņģis pirms nomainīšanas sakrāja jau desmit punktus, bet Mavericks bija vadībā ar 18:13.

Otrās ceturtdaļas otrajā minūtēs latviešu basketbolists atzīmējās ar trīspunktu gājienu (42:34), bet Mavericks puslaiku uzvarēja ar 65:63. Ražīgs Porziņģim bija arī otrā puslaika sākums, kurā viņš nepilnās divās minūtēs ar diviem "alley-oop" bumbas triecieniem grozā no augšas, precīzu tālmetienu un raidījumu no tuvas distances guva deviņus punktus un no 67:70 panāca 76:72.

Savukārt vēl viens trīspunktu gājiens trešās ceturtdaļas beigās latvietim ļāva panākt 91:91, bet ceturtā ceturkšņa piektās minūtes sākumā viņš ar atkārtoto mēģinājumu pielaboja komandas biedra metienu un palielināja viesu pārsvaru (108:100). Mavericks pēc vadības pārņemšanas ceturtdaļas sākumā, turpmāko mača nogriezni bija vadībā un svinēja uzvaru.

Mavericks ar septiņām uzvarām 14 spēlēs ieņem devīto vietu Rietumu konferencē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi