Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Porziņģis ar "double-double" palīdz Mavericks uzvarēt Clippers

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis trešdien guva 11 punktus un atzīmējās ar "double-double" Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, palīdzot Dalasas "Maverics" komandai svinēt uzvaru.

"Mavericks" mājās ar rezultātu 105:89 (24:29, 32:22, 21:20, 28:18) uzveica Losandželosas "Clippers".

Dalasieši revanšējās par pirmdien piedzīvoto zaudējumu ar 99:109.

Porziņģis trešdien laukumā pavadīja 34 minūtes un 19 sekundes, kuru laikā realizēja četrus no desmit divpunktu metieniem un vienu no četriem tālmetieniem, bet netrāpīja grozā savu vienīgo soda metienu.

Viņa kontā arī bija 13 atlēkušās bumbas, divi bloķēti metieni, četras kļūdas un divas piezīmes. "Mavericks" ar latvieti laukumā iemeta par deviņiem punktiem vairāk nekā ielaida.

"Mavericks" komandā ar 42 gūtiem punktiem izcēlās Luka Dončičs, kurš arī deviņreiz rezultatīvi piespēlēja un izcīnīja sešas bumbas zem groziem. Timama Hārdevejam junioram bija 15 punkti, bet par punktu mazāk guva Džošs Ričardsons.

Dalasiešiem Covid-19 protokola šajā duelī nepalīdzēja un arī nākamajā mačā talkā nenāks Džeimss Džonsons, kamēr Dorians Finnijs-Smits trešdien nespēlēja, jo spēles dienā kļuva par tēvu.

"Clippers" komandā ražīgākais ar 28 punktiem bija Pols Džordžs, 20 punktus guva Kavai Lenards, kamēr 14 punkti bija Ivanam Zubacam. Katram no šiem trim spēlētājiem bija arī pa septiņām izcīnītām atlēkušajām bumbām.

Viesiem Markuss Moriss realizēja tikai vienu no deviņiem tālmetieniem, bet visa "Clippers" komanda šajā rādītājā sasniedza 28% precizitāti, grozā raidot deviņus no 32 "trejačiem".

"Mavericks" un "Clippers" augustā Orlando tikās NBA izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā, kur sērijā līdz četrām uzvarām ar 4-2 pārāka bija Losandželosas komanda.

"Mavericks" ar 21 uzvaru 39 spēlēs ieņem astoto vietu Rietumu konferencē, bet "Clippers" ar 26 uzvarām 42 dueļos ir ceturtā. 

Astoņas no nākamajām deviņām cīņām dalasieši aizvadīs izbraukumā, vispirms divreiz spēkojoties ar Portlendas "Trail Blazers".

NBA pamatturnīrā plānots aizvadīt 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi