Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Porziņģis atgriežas ar 10+9 un vāju precizitāti Dalasas zaudējumā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis otrdien pēc trīsarpus nedēļu pauzes atgriezās laukumā, tomēr Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē neglāba no zaudējuma Dalasas Mavericks komandu.

Mavericks savā laukumā ar rezultātu 107:110 (24:24, 25:36, 29:22, 29:28) piekāpās Losandželosas Clippers, pārtraucot četru uzvaru sēriju.

Dalasas vienība zaudēja savu pamatsastāva centra spēlētāju Dvaitu Pauelu, kurš trīs minūtes pirms pirmās ceturtdaļas beigām guva labās kājas Ahileja cīpslas savainojumu. Paredzams, ka Pauels šosezon laukumā vairs neatgriezīsies.

Porziņģis nebija spēlējis kopš 29.decembra, šajā laika periodā ceļgala sāpju un saslimšanas dēļ izlaižot desmit spēles. Otrdien viņš atgriezās laukumā, nospēlējot 27 minūtes un trīs sekundes, kuru laikā realizēja trīs no deviņiem divpunktu metieniem, vienu no astoņiem tālmetieniem un savu vienīgo "sodiņu".

Viņš arī izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, veica vienu rezultatīvu piespēli, pārtvēra vienu bumbu, bloķēja vienu metienu, divas reizes kļūdījās un piecas reizes pārkāpa noteikumus. Mavericks ar viņu laukumā ielaida par vienu punktu vairāk nekā iemeta.

Mavericks komandā ar 36 punktiem, desmit atlēkušajām bumbām un deviņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Luka Dončičs.

Viesiem 36 punktus guva un 11 atlēkušās bumbas izcīnīja Kavai Lenards, bet 18 punkti bija Lendrijam Šemetam.

Spēle sākās mazrezultatīvi un liela artava tajā bija arī Porziņģim, kurš sākumā netrāpīja vairākus metienus. Pirmo reizi mačā viņš atzīmējās, kad piektajā minūtē ar metienu palēcienā no soda laukuma līnijas panāca 3:7. Pirmās ceturtdaļas vidū pie rezultāta 11:9 viņš pameta laukumu un tajā atgriezās otrā ceturkšņa ceturtajā minūtē (32:29).

Puslaika pēdējā minūtē liepājnieks ar caurgājienu guva savus nākamos punktus, turklāt viņš nopelnīja iespēju izpildīt vienu soda metienu, kuru realizēja - 45:55. Puslaika pārtraukumā Mavericks devās ar 11 punktu deficītu (49:60).

Arī otrā puslaika ievadā latvietim neveicās ar metieniem, līdz piektajā minūtē viņš trieca bumbu grozā no augšas un panāca 61:67. Pēdējo reizi viņš atzīmējās ceturtās ceturtdaļas ceturtajā minūtē, kad vienīgo reizi mačā realizēja tālmetienu (88:90).

Turpinājumā Mavericks pāris reizes pārņēma vadību, taču mājinieku pārsvars nepārsniedza divus punktus. Pēdējās minūtēs viesi atgriezās priekšā un šoreiz handikapu neizlaida, svinot uzvaru ar 110:107.

Dalasas vienība ar 27 panākumiem 43 spēlēs Rietumu konferencē ieņem sesto vietu, bet Clippers ar 31 uzvaru 44 cīņās ir otrā.

Nākamo spēli Mavericks aizvadīs ceturtdien, kad viesosies pie Portlendas Trail Blazers.

Pirms tam 20 mēnešus Porziņģis izlaida, ārstējot sarautās kreisā ceļgala saites, un tagadējās desmit izlaistās spēles ir otrs lielākais laiks, kad viņš savā NBA karjerā nav varējis doties laukumā. Septiņus mačus viņš bija spiests izlaist savā debijas 2015./2016.gada sezonā, kad tās beigās viņam bija sastiepts labais plecs.

Izejot rehabilitāciju pēc kreisā ceļa savainošanas, mērījumi liecināja, ka basketbolists nav mainījis iešanas paradumus, saudzējot kreiso kāju un papildu slodze neskar labo kāju. Sportists neuztraucas par abu ceļu nākotni, jo abas traumas atgadījušās pēc kontakta ar citu spēlētāju laukumā un neliecina par kādu novirzi.

"Es to ienīstu, tas ir vissliktākais," saka Porziņģis. "Tomēr ir ļoti svarīgi šādos brīžos saglabāt vēsu galvu uz pleciem, to pārdzīvot un neko nesasteigt, kā arī pārliecināties, ka patiešām esi vesels."

Top komentāri

Jepishatovs
J
rezultāts stipri vājš ... saprotu , organisms instinktīvi sargā traumētos locekļus un tam ar prātu grūti pretoties. Zino to no sevis , jo man ari ir bijusi tramēta cēļa locītava , līdz pat tās implantēšanai. Acīmredzot būs tāds nekāds viduvējs spēlētājs , krš arvien vairāk sēdēs malā.
K
K
Līdz viduvēji tur vēl tālu...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi