Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Porziņģis EČ trešais punktu guvējs un labākais bloķētājs, bet Latvija - turnīra rezultatīvākā komanda

Latvijas basketbola izlases zvaigzne Kristaps Porziņģis Eiropas čempionātā, kas noslēdzās svētdien, kļuva par trešo labāko punktu guvēju un labāko metienu bloķētāju, bet Latvijas izlase bija šī turnīra rezultatīvākā komanda.

Jau vēstīts, ka par Eiropas čempioni pirmo reizi kļuva Slovēnijas izlase, sagādājot sensāciju. Slovēņi finālā ar rezultātu 93:85 pārspēja Riodežaneiro olimpisko spēļu vicečempioni Serbiju, kamēr bronzas medaļas ieguva iepriekšējā Vecā kontinenta čempione - Spānija.

Latvijas izlase dalību turnīrā noslēdza pēc ceturtdaļfināla, kurā ar 97:103 zaudēja nākamajiem čempioniem slovēņiem. Ainara Bagatska trenētā komanda turnīru noslēdza piektajā vietā, kas ir komandas labākais sasniegums kopš neatkarības atgūšanas, piedevām tā zaudēja tikai nākamajiem finālistiem.

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas Knicks zvaigzne Porziņģis ceturtdaļfinālā pret slovēņiem sameta 34 punktus, kas ir otrs labākais rādītājs, jo finālā Slovēnijas izlases līderis Gorans Dragičs izcēlās ar 35 punktiem, tiekot atzīts par čempionāta vērtīgāko spēlētāju.

Porziņģis septiņos mačos vidēji guva 23,6 punktus, kas deva trešo vietu rezultatīvāko spēlētāju sarakstā. Turnīra rezultatīvākais spēlētājs ar 24,3 punktiem bija krievs Aleksejs Šveds, kuram ar 23,7 punktiem sekoja vācietis Deniss Šrēders. Tikmēr ceturtais ar 22,6 punktiem bija Dragičs, kuram sekoja horvāts Bojans Bogdanovičs ar 22,5 un serbs Bogdans Bogdanovičs ar 20,4 punktiem.

Porziņģis vidēji mačā nobloķēja 1,9 metienus, šajā statistikas rādītājā kļūstot par labāko, bet ar 1,7 blokiem viņam sekoja ukrainis Artjoms Pustovijs, bet 1,5 blokus spēlē veica spānis Po Gasols.

Porziņģis vidēji mačā iekrāja 23,4 efektivitātes koeficienta punktus, kas viņam deva trešo vietu, bet 11.vietā ar 19 punktiem palika Jānis Timma. Produktīvāko sniegumu turnīrā demonstrēja brits Gabriels Olaseni, kurš tika pie 26,8 efektivitātes koeficienta punktiem, kamēr lietuvietis Jons Valančūns iekrāja 23,5 efektivitātes punktus spēlē un šajā rādītājā bija otrais.

Savukārt ceturtais labākais piespēlētājs turnīrā bija Latvijas izlases saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks, kurš vidēji mačā asistēja 6,6 rezultatīvos uzbrukumos, kamēr pirmo vietu ar 7,2 piespēlēm ieņēma lietuvietis Mants Kalnietis, lietuviešiem turnīru noslēdzot astotdaļfinālā.

Šajā čempionātā Strēlnieks mačā pret Beļģiju veica 13 rezultatīvas piespēles, labojot Latvijas izlases rekordu Eiropas čempionātos. 2001.gadā ar 12 rezultatīvām piespēlēm izcēlās Raimonds Miglinieks.

Pēc četrām kārtām Strēlnieks bija labākais piespēļu dalītājs, taču gūtās infekcijas dēļ viņš nevarēja pilnvērtīgiem spēkiem aizvadīt spēli pret Turciju, otrajā puslaikā nespēlējot un paliekot bez rezultatīvām piespēlēm.

Timma realizēja 53,8% tālmetienu, kas viņam deva sesto vietu turnīra labāko snaiperu sarakstā, kamēr Porziņģis ar 89,6% bija sestais labākais soda metienu izpildītājs, bet metienos no spēles viņš ar 53,4% palika devītais.

Labākais cīnītājs zem groziem Latvijas izlasē arī bija Porziņģis, kurš vidēji mačā savāca 5,9 atlēkušās bumbas, kas viņam šajā statistikas rādītājā deva 19.vietu, bet labākais . bija lietuvietis Valančūns ar 12 atlēkušajām bumbām spēlē.

Latvijas izlase kļuva par turnīra rezultatīvāko komandu, vidēji mačā gūstot 91,6 punktus, kamēr otrā palika Slovēnija ar 90,6 punktiem spēlē.

No spēles latvieši trāpīja 49,3% metienu, ieņemot trešo vietu aiz Francijas un Grieķijas. Latvija trāpīja 84,4% soda metienu un 39,9% tālmetienu, kas abi bija labākie rādītāji, bet divpunktu metienos latvieši ar 56,2% ir trešie.

Vidēji mačā Latvijas izlase veica 24,3 rezultatīvas piespēles, kas arī bija labākais rādītājs, bet cīņā par atlēkušajām bumbām Latvija ieņēma vien 15.vietu, tiekot pie vidēji 33,7 bumbām spēlē. Visbeidzot, vidēji mačā Latvija pieļāva 11,0 kļūdas, bet mazāk spēja vien Itālija un Ungārija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi