Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Porziņģis kā vasarā gūtā savainojuma iemeslu min apavu maiņu

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis pēdas audu iekaisumā iedzīvojās, iespējams, pēc apavu maiņas, pirmdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mediju dienā atklāja sportists.

Jūnijā Porziņģis trīs komandu maiņas darījumā nonāca "Celtics" rindās un spēlēs vienībā, kas ir viena no titula pretendentēm. Pēc tam basketbolists ar Bostonas vienību vienojās par līgumu uz vēl divām sezonām līdz 2026.gadam par aptuveni 60 miljoniem ASV dolāru.

"Visu vasaru pavadīju, domājot par to, kas man būs priekšā. Jūtos ļoti motivēts jau sezonas sākumā. Līdz šim esmu bijis ļoti apmierināts," par pirmo Bostonā pavadīto pusotru nedēļu teica Porziņģis.

Porziņģis pēdas audu iekaisuma dēļ nevarēja palīdzēt Latvijas valstsvienībai Pasaules kausa finālturnīrā, taču bija kopā ar izlasi Džakartā un Manilā. Basketbolistam prognozēja četru līdz sešu nedēļu ilgu rehabilitācijas procesu, kas viņam ļaus šajā nedēļā kopā ar "Celtics" sākt treniņnometni.

"Jūtos labi, nav nekādu ierobežojumu. Medicīnas personāls paveicis labu darbu, pakāpeniski pielāgojot slodzi. Viss ir kārtībā un esmu gatavs strādāt," uzsvēra Porziņģis.

"Domāju, ka tam par iemeslu bija apavu maiņa, kā rezultātā pēda kļuva jūtīga. Sākumā tam nepievērsu uzmanību un turpināju trenēties. Biju labā formā, tikai pēda nedaudz mani nomāca," par savainojuma iemesliem stāstīja Porziņģis, paužot sarūgtinājumu, ka trauma liedza viņam spēlēt finālturnīrā.

Pagājušajā nedēļā "Celtics" ieguva aizsargu Džrū Holideju, bet atvadījās no centra spēlētāja Roberta Viljamsa.

"Mums ir ļoti labs treneru kolektīvs ar augstu basketbola intelektu. Viņi izdomās, kā mums spēlēt visefektīvāk. Protams, nebija patīkami, jo jau biju paspējis iepazīt Robu," teica Porziņģis, kurš atzina, ka var gana labi spēlēt arī centra pozīcijā. "Nekas nav pret, man patīk spēlēt abās pozīcijās. Domāju, ka citiem centriem ir grūti mani nosegt."

Latvijas basketbolists arī neslēpa, ka, iespējams, kādā citā komandā viņam būtu lielāka loma un arī lielāka alga, taču viņš vēlējies nonākt tādā klubā kā "Celtics".

"Ceru, ka varēšu tai iedot kaut ko no sevis. Šeit ir augstākās raudzes profesionāļi ar lielu zināšanu bāzi, katrs šeit apzinās savu vērtību un iegulda sevi komandā. Šī vide palīdz apliecināt savas labākās īpašības," uzsvēra Porziņģis. 

Iepriekšējā sezonā Porziņģis uzlaboja sniegumu aizsardzībā un arī progresēja spēlē ar muguru pret grozu. "Spēle ar muguru pret grozu bija tas, kuru vienmēr vēlējos uzlabot. Esmu priecīgs, ka arī ar to varēšu dot savu artavu šai komandai," atzina Porziņģis, paužot pateicību Žanim Peineram, kurš daudz individuāli strādājis ar viņu.

Porziņģis ir vienīgais spēlētājs NBA vēsturē, kurš vairākās sezonās vidēji mačā gan iemetis divus tālmetienus, gan bloķējis 1,5 metienus.

"Basketbols mainās, jo arvien vairāk lielo spēlētāju izpilda tālmetienus. Iespējams, ka esmu viens no pirmajiem, taču tas ir laika jautājums līdz to darīs arī citi," atzina Porziņģis, kurš kā piemēru šī rādītāja uzlabošanā minēja šī gada drafta pirmo numuru Viktoru Vembanjamu.

Aizvadītajā sezonā Porziņģis 65 spēlēs vidēji mačā guva 23,2 punktus, kas ir viņa sezonas rekords, izcīnīja 8,4 atlēkušās bumbas un bloķēja 1,5 metienus. Pirms Vašingtonas "Wizards" latvietis pārstāvēja arī Dalasas "Mavericks" un Ņujorkas "Knicks" komandas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi