Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +17 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 23. maijs
Leontīne, Ligija, Lonija, Leokādija

Porziņģis: Katra spēle man dod iespēju iemācīties ko jaunu

Katra Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēle dod jaunu vielu pārdomām un iespēju iemācīties ko jaunu, uzskata Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis, kuram šosezon pretinieki velta īpašu uzmanību aizsardzībā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Porziņģis pirmdien Ziemassvētku spēlē guva 22 punktus, bet viņa pārstāvētā Ņujorkas Knicks komanda mājās ar rezultātu 98:105 (24:21, 24:29, 27:29, 23:26) piekāpās Filadelfijas 76ers basketbolistiem.

Latvietis šajā mačā no spēles trāpīja sešus no 19 metieniem, kā arī realizēja deviņus no 14 "sodiņiem". Pēdējos trijos mačos viņš no spēles uzbrucis ar 31% precizitāti, bet sezonā šis rādītājs viņam ir 45,3%.

Liepājnieks pēc cīņas ar 76ers uzsvēra, ka katrā mačā iemācās kaut ko jaunu.

"Katru spēli es mācos, jo pret mani katrā spēlē ir atšķirīga aizsardzība. Citreiz jau uzbrukuma sākumā man pretī ir divi pretinieki, citreiz tas notiek neilgi pirms mana metiena. Esmu izbaudījis daudz dažādu variantu, tāpēc katrā spēlē nākas pielāgoties pretinieku stilam no jauna," laikraksts The New York Post citē Porziņģa teikto.

"Pretinieki cenšas man radīt pēc iespējas lielākas grūtības, cenšoties mani piespiest izdarīt metienu, kādu es nemaz negribētu. Līdz ar to man vienmēr ir jācīnās, lai laukumā parādītu to, ko vēlos," piebilda latvietis.

Viņš arī atzina, ka jūt progresu savā spēles izpratnē. "Arvien vairāk jūtu, kas notiek laukumā. Mācīšanās process turpinās, skatos video un mācos no savām kļūdām. Domāju, ka iekrājot pieredzi , kļūstu arvien efektīvāks un noderīgāks komandai," teica Porziņģis.

Arī Knicks galvenais treneris Džefs Hornačeks uzskata, ka Porziņģis šosezon ir pilnveidojis savu spēli. "Šobrīd viņam pietrūkst to metienu, kas bija sezonas sākumā, taču ir acīmredzams, ka pretinieki viņam velta daudz lielāku uzmanību. Viņi "ieķeras kājās", līdz ar to metieni ir sarežģītāki," norādīja treneris.

Jau vēstīts, ka Knicks pirmdien piedzīvoja otro neveiksmi pēc kārtas, kas seko pēc spēļu sērijas, kad bija pieci panākumi sešos dueļos. Tiesa, arī pērn līdz šim laikam Knicks sekmējās labi, bet no Ziemassvētku spēles tai sākās sešu zaudējumu sērija un turpinājumā vienība vairs neizcīnīja pat divus panākumus pēc kārtas.

Ar 17 uzvarām 33 spēlēs Knicks vienība saglabā astoto vietu Austrumu konferences kopvērtējumā.

Līdz gada beigām Knicks atlikušas trīs izbraukuma spēles - trešdien vienība spēkosies ar Čikāgas Bulls, dienu vēlāk sekos duelis ar latvieša Dāvja Bertāna pārstāvēto Sanantonio Spurs vienību, bet sestdien būs cīņa ar Ņūorleānas Pelicans. Kopā no nākamajiem 18 mačiem 14 Ņujorkas vienībai būs viesos, tomēr šosezon tā izbraukumā izcīnījusi vien divus panākumus.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi