Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Porziņģis Latvijā investējis nekustamajā īpašumā, ēdināšanas un sporta preču uzņēmumos

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Vašingtonas Wizards un Latvijas valstsvienības spēlētājs Kristaps Porziņģis ar viņam piederošās SIA JMK Investments starpniecību investējis nekustamajā īpašumā un vairākos Latvijas uzņēmumos ēdināšanas un sporta preču jomās, liecina Firmas.lv informācija.

"JMK Investments" ir Porziņģim pilnībā piederošs uzņēmums, kas reģistrēts 2021.gada 2.februārī, un tā pamatkapitāls ir 10 000 eiro. Kompānijas valdē ir Porziņģis un bijušais baņķieris Guntis Beļavskis. Kā uzņēmuma darbības joma norādīta nekustamā īpašuma pirkšana un pārdošana.

Uzņēmuma finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka kompānija pirmajā darbības gadā piesaistīja līdzekļus aizņēmuma veidā no īpašnieka Porziņģa un veica būtiskas investīcijas nekustamajā īpašumā, kas, pēc ziņojumā paustā, ir viens no ienesīgākajiem un efektīvākajiem veidiem naudas līdzekļu saglabāšanai un pavairošanai.

Bilance liecina, ka uzņēmuma aizņēmumi veido 9,7 miljonus eiro, bet ilgtermiņa ieguldījumi bija 7,87 miljoni eiro, tajā skaitā 6,45 miljoni eiro nekustamajos īpašumos un 1,36 miljoni eiro citu uzņēmumu kapitālā.

Pirmajā nepilnajā darbības gadā, no 2021.gada 2.februāra līdz 31.decembrim, uzņēmums strādāja ar 25 605 eiro apgrozījumu un 412 428 eiro zaudējumiem.

Uzņēmumam "JMK Investments" pilnībā pieder kompānija SIA "Landinvest Bauska", kas arī darbojas nekustamo īpašumu jomā un kuras pamatkapitāls ir 276 276 eiro. "Landinvest Bauska" pamatlīdzekļos ietilpst nekustamie īpašumi 271 441 eiro vērtībā. "JMK Investments" šo kompāniju iegādājās 2021.gada oktobrī, tās valdē ir Beļavskis un Porziņģa brālis Jānis Porziņģis.

Tāpat "JMK Investmets" pieder 50% ēdināšanas uzņēmuma SIA "CN Baltic" daļu. Šis uzņēmums pārvalda itāļu virtuves restorānu "Casa Nostra" Rīgas centrā un ēdiena līdzņemšanas jeb "take-away" vietu Āgenskalnā. Kompānija reģistrēta 2022.gada jūnijā, un tās pamatkapitāls ir 10 000 eiro. "CN Baltics" līdzīpašnieki ir Sandra Anita Kļaviņa (25%) un Itālijas pilsonis Adriāno Karlēzi (25%). Kompānijas valdē strādā Beļavskis un Kļaviņa.

Līdztekus Porziņģis investējis 2021.gada septembrī reģistrētajā funkcionālo sporta apģērbu ražotājā SIA "BP Sports", kas strādā ar zīmolu "GamePatch". "BP Sports" kapitāls vienādās daļās pieder "JMK Investmets" un sporta aizsargekipējuma ražotājai SIA "Blind Save", kuras īpašnieks ir bijušais florbolists Andis Blinds. Kompānijas valdē strādā Beļavksis un Blinds. Kompānijas pamatkapitāls ir 2800 eiro. Laikā no 2021.gada 27.septembra līdz 31.decembrim uzņēmums strādāja ar 64 849 eiro apgrozījumu un 37 801 eiro peļņu.

Līgumu uz diviem gadiem ar "BP Sports" noslēgusi arī Latvijas Basketbola savienība (LBS), kas ar "GamePatch" ķermeņu aizsargiem nodrošina Latvijas vīriešu un sieviešu valstsvienību spēlētājus.

Vaicāts par to, kā izlemts par investīcijām dažādās nozarēs, Porziņģa biznesa partneris un vairāku uzņēmumu valdes loceklis Beļavskis aģentūrai LETA sacīja, ka "JMK Investments" izvērtē dažādus investīciju projektus un izvēlas tos, kas atbilst uzņēmuma ilgtermiņa stratēģijai.

"Neatkarīgi no nozares specifikas, katrā segmentā ir uzņēmumi, kuru stratēģija un attīstības perspektīvas ir pievilcīgas, neskatoties uz nozares vai vispārējo ekonomikas stāvokli," sacīja Beļavskis.

Runājot par to, kādēļ investīcijas veiktas 2021.gadā, kad pandēmijas dēļ uzņēmējdarbībā valdīja nestabilitāte, Beļavskis pauda, ka, lai arī daži no pakalpojumiem un procesiem pandēmijas laikā bija ierobežoti vai pieejami citādā formātā, nekādi būtiski ierobežojumi biznesa sākšanai nebija novērojami.

Sīkāku informāciju par "JMK Investments" veiktajām investīcijām Beļavskis neatklāja, jo uzņēmuma komunikāciju stratēģija paredz, ka jebkura komerciāla informācija par uzņēmumu darbību, atskaitot publiski pieejamo, ir komercnoslēpums.

Komentējot "JMK investments" nākotnes plānus, Beļavskis sacīja, ka uzņēmums izvērtē dažādas investīciju iespējas un turpinās investīcijas Latvijas uzņēmumos arī nākotnē, tomēr priekšroka tiek dota tādām nozarēm, kurās jau ir uzkrātas zināšanas un pieredze.

Beļavskis arī norādīja, ka viens no galvenajiem uzdevumiem jebkuram uzņēmumam ar pieaugošu investīciju programmu Latvijā ir nepārtraukti analizēt makroekonomiskās tendences un straujās izmaiņas, piemēram, saistībā ar inflāciju un energoresursu sadārdzinājumu.

"Esot šeit uz vietas un labi pārzinot Latvijas saimniecisko vidi, uzskatām, ka esam pieņēmuši pareizus lēmumus," pauda Beļavskis, piebilstot, ka uzņēmums tic Latvijas attīstībai ilgtermiņā un aktīvi piedalās ekonomikas izaugsmē.

Beļavskis kopā ar Porziņģu ģimeni izveidojuši arī minerālūdens ražotni Limbažu novada Alojas pagastā. SIA "885" reģistrēta 2016.gadā, un kopš 2020.gada pilnībā pieder AS "North 8", kuras akcionāri ir Guntis un Andis Beļavski un Jāņa Porziņģa SIA "JMK VC", liecina "firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma "885" pamatkapitāls ir 260 000 eiro. Kompānijas ilgtermiņa aizņēmumi veido 3,38 miljonus eiro, bet ilgtermiņa ieguldījumi veikti 2,67 miljonu apmērā, tostarp nekustamajā īpašumā 1,33 miljoni eiro un tehnoloģiskajās iekārtās un ierīcēs 1,27 miljoni eiro.

Arī šim uzņēmumam jau ir noslēgts līgums ar LBS uz trim gadiem par to, ka "885" ražoto ūdeni izmanto Latvijas vīriešu un sieviešu valstsvienību, kā arī jaunatnes izlašu spēlētāji gan treniņprocesa, gan Latvijā notiekošo spēļu laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi