Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Porziņģis: Mums ir lieliska ķīmija ģērbtuvē, kas redzama mūsu sniegumā laukumā

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Dalasas Mavericks spējusi izveidot lielisku ķīmiju ģērbtuvē, kas laukumā palīdz demonstrēt labu sniegumu, kaldinot vairākas uzvaras, pēc piektdienas spēles sarunā ar žurnālistiem teica Kristaps Porziņģis.

Jau ziņots, ka Porziņģis piektdien izcēlās ar 22 punktiem un 18 atlēkušajām bumbām, kas ir viņa karjeras rekords, palīdzot Dalasas Mavericks izcīnīt uzvaru. Mavericks viesos ar 117:98 (35:28, 28:29, 25:20, 29:21) uzvarēja Filadelfijas 76ers, sagādājot tai jau trešo neveiksmi pēc kārtas. 

Porziņģis laukumā pavadīja 37 minūtes un sešas sekundes, kuru laikā iemeta 22 punktus, grozā raidot astoņus no 13 divpunktu un divus no sešiem trīspunktu metieniem. Tāpat viņš izcīnīja 18 atlēkušās bumbas, trīs reizes bloķēja metienu, vienreiz pārtvēra bumbu, pieļāva divas kļūdas, nopelnīja trīs personīgās piezīmes, bet Mavericks ar viņu laukumā guva par 16 punktiem vairāk nekā iemeta.

"Manuprāt, esam atraduši lielisku ķīmiju ģērbtuvē, tāpēc tā arī ir redzama laukumā. Tāpat mums ir lielisks treneru štābs, kas mūs atbalsta," par savas komandas saliedētību stāstīja Porziņģis. "Mēs tikai dodamies laukumā un darām to, ko treneri liek, pieturoties pie spēles plāna."

"Mums nav nekāda noslēpuma - vienkārši esam lieliska grupa. Pat ar Lukas Dončiča neesamību komandā mūsu rezervistu soliņš ir gana garš. Ikviens var pieslēgties spēlei un gūt punktus. Timam Hārdevejam un Setam Karijam bija lieliska spēle, tāpat arī vēl vairāki puiši aizvadīja labu maču. Tas ir mūsu spēks - ikviens spēlētājs var iemest grozu."

Liepājnieks šajā spēlē ne tikai guva 22 punktus, bet arī sasniedz jaunu atlēkušo bumbu rekordu - 18. Basketbolists jau iepriekš bija minējis, ka vēlas uzlabot tieši šo spēles aspektu.

"Sajūtas ir ļoti labas. Viss ir vienkārši - tagad es biežāk skrienu pēc atlēkušās bumbas," sava rekorda iemeslu skaidroja Porziņģis. "Šobrīd vairāk spēlēju centra pozīcijā un bieži atrodos groza tuvumā, tāpēc sanāk noķert bumbas, ar kurām uzreiz var ievadīt uzbrukumu."

"Domāju, ka cīņā par atlēkušajām bumbām, mēs šajā spēlē demonstrējām labu sniegumu. Filadelfijas 76ers ir gara auguma komanda."

Mavericks iepriekšējo dueli pret Bostonas Celtics zaudēja, tāpēc Porziņģis bija gandarīts, ka komandai izdevies tik ātri atgriezties uz uzvaru takas.

"Paveicām lielisku darbu, izcīnot uzvaru uzreiz pēc piedzīvotā zaudējuma pret Bostonu. Nedomāju, ka aizvadījām sliktu spēli pret viņiem, vienkārši uzbrukumā nedaudz nepaveicās," skaidrojas liepājnieks. "Nezinu, kāpēc mājās spēlējam ne pārāk labi, taču skaidrs, ka šajā elementā vēlamies kļūt labāki."

"Priecājos, ka labi aizvadām izbraukuma spēles, kam ir liela nozīme, lai sezonu noslēgtu ar labu uzvarēto un zaudēto spēļu bilanci. Man pašam svarīgākais ir iegūt ritmu un atrast iespējas uzbrukumos."

Dalasas vienība pēdējā laikā aizsardzībā pielieto segšanu pa visu zonu, tāpēc arī Porziņģim nākas nedaudz biežāk komunicēt esot laukumā.

"Tā kā vairāk esmu lejā pie groza, cenšos runāt ar aizsargiem, lai paplašinātu viņu redzes lauku. Cenšos būt pēc iespējas skaļāks. Tāpat mēģinu būt līderis aizsardzībā - domāju, ka ar katru spēli man tas izdodas arvien vairāk," savu sniegumu raksturoja Porziņģis.

"Iepriekš savā karjerā noteikti neesmu tik bieži spēlējis zonas aizsardzību, taču man patīk šī taktika. Ar savu augumu groza tuvumā vairāk varu kontrolēt metienus. Domāju, ka viņi gaidīja komfortablāku zonas aizsardzību no mūsu puses, bet mums izdevās viņus nedaudz izkliedēt."

Liepājniekam šī bija ceturtā spēle pēc kārtas, kurā viņš iekrājis vismaz 20 punktus un desmit atlēkušās bumbas, kas viņam ir jauns karjeras rekords. Tāpat viņš iepriekš ne reizi karjerā nebija izcīnījis 18 atlēkušās bumbas. 

Nākamā spēle Dalasas komandai paredzēta svētdien pret čempionvienību Toronto Raptors.

Mavericks ar 19 panākumiem 28 cīņās Rietumu konferencē ieņem ceturto vietu

Top komentāri

Buks
B
Man ir pilnīgi pie drisas, vai šim pērkamajam bumbas dročītājam ir jebkāda ķīmija garderobē vai savos pantalonos. Tas ir nožēlojami reklamēt ideju, ka tāds Porzing ir katra LV jaunieša vienīgais mērķis.
VVZ
V
Farmakoloģiskais nodrošinājums?
Iepriekšējo
I
spēli takš zaudēja! ko tas pūslis gvelž par vairākām uzavrētām spēlēm pēc kārtas! Būs pamatīgi ieravis, ja ne dubultojas, bet vismaz trīskāršojas?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi