Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Porziņģis nedēļas beigās dosies uz ASV; laukumā varētu atgriezties janvārī

Meniska plīsumu guvušais Kristaps Porziņģis laukumā pēc traumas izdziedēšanas varētu atgriezties janvārī, pirmdien Latvijas Basketbola savienības (LBS) rīkotajā preses konferencē atklāja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Dalasas Mavericks spēlētājs.

Jau ziņots, ka Porziņģis 17.augustā NBA izslēgšanas turnīra pirmajā mačā guva meniska traumu. Latvijas basketbolistam operācija tika veikta 10.oktobrī un rehabilitācijai nepieciešamais termiņš netika noteikts, taču tiek lēsts, ka viņš varētu nespēlēt kādus trīs - četrus mēnešus.

Iepriekš sarunā ar "Mavericks" preses dienestu Porziņģis atklāja, ka šajā rehabilitācijas procesā jūtas daudz labāk, jo dienu no dienas ir jūtams progress. 2018.gada februārī Porziņģis iedzīvojās krustenisko saišu plīsumā.

"Jūtos normāli un pārsvarā laiku aizvadu rehabilitācijā Liepājā," par savu veselības stāvokli stāstīja Porziņģis. "Ciemos bija atbraucis arī fizioterapeits, ar kuru kārtīgi pastrādājām divas nedēļas."

"Vēl nedaudz laika izdosies pavadīt mājās, bet šīs nedēļas beigās laižu atpakaļ uz ASV."

Porziņģis arī atklāja, ka laukumā varētu atgriezties janvāra pirmajā pusē, kas nozīmē, ka viņš traumas dēļ izlaidīs vien divas līdz trīs nedēļas, jo jaunās sezonas sākums plānots 22.decembrī. Basketbolists pēc ierašanās ASV vēl aptuveni mēnesi plāno veltīt pilnvērtīgiem treniņiem.

"Jāskatās, kā es progresēšu, bet jau tagad esmu atsācis intensīvāku darbu," skaidroja Dalasas "Mavericks" zvaigzne. "Jo ātrāk testos uzrādīšu savus iepriekšējos rezultātus, jo ātrāk arī tikšu pie spēles laika."

"Komandā atbildīgā persona uzskata, ka man laukumā būtu jāatgriežas februārī, jo arī ķirurgi pēc šādas traumas paredz trīs mēnešus ilgu atveseļošanos. Darīšu visu, kas manos spēkos, lai pēc iespējas ātrāk atgrieztos laukumā."

Liepājnieks neslēpa, ka šajā rehabilitācijas procesā regulāri tiek vilktas paralēles ar iepriekš gūto traumu - krustenisko saišu plīsumu. Šobrīd atveseļošanās noris krietni labāk nekā pēc saišu plīsuma, kas basketbolistu ārpus laukuma noturēja vairāk nekā gadu.

Porziņģis pagājušajā sezonā piedalījās 57 regulārā čempionāta spēlēs, kurās vidēji nepilnās 32 minūtēs guva 20,4 punktus, izcīnīja 9,5 atlēkušās bumbas un bloķēja 2,0 metienus. Izslēgšanas turnīrā viņš laukumā bija trīs mačos, kuros caurmērā 31,5 minūtēs guva 23,7 punktus, izcīnīja 8,7 bumbas zem groziem un bloķēja 1,0 metienu.

"Mavericks" Rietumu konferences ceturtdaļfinālā ar 2-4 atzina Losandželosas "Clippers" pārākumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi