Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Porziņģis par sliktāko ceturtdaļu Knicks vēsturē: Viņiem viss krita iekšā, kamēr mēs netikām pie metieniem

Bostonas Celtics basketbolisti trešdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē pret Ņujorkas Knicks pēdējā ceturtdaļā uzbruka ar ļoti augstu precizitāti, kamēr ņujorkieši pie savām iespējām nemaz netika, pēc cīņas atzina Knicks komandas latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis.

Jau ziņojām, ka Knicks mačā pret Austrumu konferences līderi Celtics viesos cieta sagrāvi ar rezultātu 73:103 (24:27, 21:23, 20:31, 8:22), pilnībā izgāžoties spēles pēdējā nogrieznī. Astoņi gūtie punkti noslēdzošajā ceturtdaļā bija atkārtots Knicks komandas antirekords.

Jāpiebilst, ka sagrāve tika piedzīvota par spīti Celtics līdera Kairija Ērvinga nespēlēšanai.

"Ceturtajā ceturtdaļā bija sajūta, ka pretinieki nevar aizmest garām. Viņiem viss krita iekšā, kamēr mēs netikām pie metieniem," Porziņģa teikto pēc mača citē laikraksts The New York Post.

Latvietis šajā mačā guva 16 punktus, no tiem 13 pirmajā puslaikā, taču kopumā aizvadīja vienu no neveiksmīgākajām spēlēm pēdējā laikā, jo Porziņģim esot laukumā Knicks ielaida par 36 punktiem vairāk nekā iemeta, kas bija pārliecinoši sliktākais rādītājs komandā.

"Otrajā puslaikā mums nekas nesanāca. Man bija ļoti daudz labu iespēju, lielisku iespēju, taču netrāpīju un arī pārējiem šoreiz nekrita. Celtics ir viena no vadošajām aizsardzības komandām līgā, viņi paveica lielisku darbu, kamēr mums šī bija vāja spēle," atzina Porziņģis. "Bostonas komandai ir sava identitāte, kamēr mēs savējo vēl meklējam."

Šajā mačā viena no skaistākajām epiozdēm bija, kad Celtics basketbolists Džeilīns Brauns ietrieca bumbu Knicks grozā, to izdarot pār Porziņģa rokām. Tiesa, latvietis par šo epizodi pēc spēles spēja arī pajokot.

 

"Tas bija lielisks trieciens grozā, jo īpaši tāpēc, ka tika izdarīts pret līgas labāko metienu bloķētāju. Viņam [Braunam] vajadzētu piedalīties zvaigžņu spēles "slam-dunk" konkursā," smaidot sacīja Porziņģis, kurš ar vidēji 2,3 bloķētiem metieniem ir šosezon ir labākais visā līgā. Jāpiebilst, ka trešajā ceturtdaļā latvietis reabilitējās, jo vēl vienu Brauna metienu skaisti nobloķēja.

Līdz ar šo maču Porziņģis kļuvis par visu laiku rezultatīvāko latvieti NBA. Jau iepriekšējā mačā viņš gūto punktu ziņā panāca Andri Biedriņu, bet tagad ar 3263 punktiem kļuvis par rezultatīvāko. Zīmīgi, ka šādam sasniegumam Porziņģim bija nepieciešamas tikai 183 spēles, kamēr Biedriņš NBA regulārajā čempionātā nospēlēja 516 mačus.

Vēl Biedriņam ir arī 70 punktu NBA izslēgšanas turnīrā, kur Porziņģis gan vēl nav spēlējis.

Tikmēr "Knicks" galvenais treneris Džefs Hornačeks norādīja, ka Celtics bijuši labāki arī fiziskajā ziņā, izmantojot to, ka Ņujorkas komandai šī bija otrā spēle divu dienu laikā.

"Pretinieki aizsardzībā ir ļoti labi, un bez Kairija Ērvinga sastāvā nospēlēja vēl labāk nekā parasti. Viņi izmantoja to, ka mums otrdien jau bija spēle, tāpēc darbojās agresīvi, uzspiežot fizisku spēli," skaidroja Hornačeks. "Mums šādā mačā, kad bumba nekrīt grozā, vajadzēja koncentrēties uz aizsardzību, taču pēc neprecīziem metieniem spēlētāji nokāra galvas."

Tāpat treneris atzina, ka Porziņģim šajā mačā klājies grūti. "Uz viņu tika izdarīts liels spiediens, jo ikviens metiens Porziņģim bija liels izaicinājums," Hornačeks norādīja, ka latvietis šajā mačā uzmanīts īpaši.

Porziņģis šosezon 45 spēlēs vidēji guvis 23,1 punktus, izcīnījis 6,6 atlēkušās bumbas un bloķējis 2,3 metienus.

Ņujorkas vienība ar 23 uzvarām 52 spēlēs Austrumu konferences kopvērtējumā joprojām ieņem desmito vietu, kamēr Celtics ar 37 panākumiem ir pirmajā pozīcijā.

"Knicks" nākamo spēli aizvadīs piektdien, kad viesosies pie Milvoki Bucks basketbolistiem.

Kā vēstīts, Porziņģis izraudzīts starp rezervistiem dalībai NBA Visu zvaigžņu spēlē, kurā pārstāvēs līgas superzvaigznes Lebrona Džeimsa komandu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi