Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 3. jūnijs
Ineta, Inta, Intra

Porziņģis pirmo reizi karjerā atzīts par NBA nedēļas labāko spēlētāju

Ņujorkas Knicks latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis atzīts par aizvadītās nedēļas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences labāko spēlētāju, pie šāda pagodinājuma tiekot pirmo reizi karjerā.

Tikmēr Rietumu konferencē labākā spēlētāja godu izpelnījies Hjūstonas Rockets spožākā zvaigzne Džeimss Hārdens.

Porziņģis iepriekšējā nedēļā divas reizes laboja savu karjeras rezultativitātes rekordu. Četrās spēlēs latvietis vidēji guva 33,5 punktus, izcīnīja 6,8 atlēkušās bumbas un bloķēja 3,3 metienus, kamēr Knicks izcīnīja trīs uzvaras. Liepājnieks šajās četrās cīņās realizēja 54,4% metienus no spēles.

Porziņģis iepriekšējās divās sezonās četras reizes tika nominēts nedēļas labākā spēlētāja balvai, taču ne reizi to neieguva. Iepriekšējā sezonā viņš tika izvirzīts arī novembra labākā spēlētāja balvai.

Pagājušajā nedēļā pirmdien Porziņģis iemeta 38 punktus, labodams savu rezultativitātes rekordu, izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, veica divas rezultatīvas piespēles un bloķēja trīs metienus, bet Knicks ar rezultātu 116:110 pārspēja Denveras Nuggets. Nākamajā mačā viņš guva 19 punktus, piecas bumbas zem groziem, trīs rezultatīvas piespēles un vienu bloķētu metienu, bet Knicks komandai zaudējums 97:119 Hjūstonas "Rockets" vienība.

 

Austrumu konferencē rezultatīvāku sniegumu demonstrēja Lebrons Džeimss, kurš četrās spēlēs vidēji guva 38,7 punktus, izcīnīja 7,3 atlēkušās bumbas un veica 10,3 rezultatīvas piespēles, taču viņa pārstāvētā Klīvlendas Cavaliers trīs spēlēs tika tikai pie vienas uzvaras. Tikmēr Bredlijs Bīls vidēji mačā iemeta 38,0 punktus, taču Vašingtonas Wizards arī guva tikai vienu panākumu trīs mačos.

Ar 33,5 punktiem spēlē Porziņģis aizvadītajā nedēļā bija piektais rezultatīvākais līgā un trešais ražīgākais konferencē, bet ar 3,3 bloķētiem metieniem viņš bija līgas līderis.

Tikmēr Rietumu konferences vērtīgākais spēlētājs Hārdens četrās cīņās vidēji guva 36,3 punktus, realizēja 51,2% tālmetienu un veica 10,0 rezultatīvas piespēles, kamēr Rockets izcīnīja trīs uzvaras.

Porziņģis septiņās no deviņām šīs sezonas spēlēm ir guvis vismaz 30 punktus, bet šosezon vidēji mačā izcēlies ar 30,2 punktiem, ieņemot otro vietu līgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā aiz Jaņņa Adetokunbo, kurš vidēji sametis 31,0 punktu spēlē.

Porziņģa veiksmīgais sniegums laukumā atspoguļojas arī Knicks komandas rezultātos. Ņujorkas vienība šosezon deviņās spēlēs izcīnījusi piecas uzvaras, kas dod septīto vietu Austrumu konferences kopvērtējuma tabulā. Ņujorkieši sezonu iesāka ar trim zaudējumiem, bet nākamajās sešās spēlēs izcīnītas piecas uzvaras, lielu artavu panākumos ieguldot tieši Knicks līderim Porziņģim.

Iepriekš savas karjeras laikā 2008.gadā vienu reizi nedēļas labākā spēlētāja balvai bija izvirzīts arī latvietis Andris Biedriņš, bet tobrīd viņš bija visas līgas līderis cīņā par atlēkušajām bumbām un "double-double" bija sasniedzis 14 mačos pēc kārtas.

papildināta un precizēta visa ziņa

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi