Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Porziņģis šovasar pievienosies Latvijas izlasei

Latvijas basketbola spožākā zvaigzne Kristaps Porziņģis šosezon palīdzēs Latvijas basketbola izlasei Eiropas čempionāta finālturnīrā, sportists pirmdien pastāstīja Liepājā organizētajā preses konferencē.

"Šī man būs ļoti svarīga vasara, lai sagatavotos nākamajai sezonai un drīz jau sākšu trenēties, gatavoties. Būs interesanti," pauda Porziņgis. Lēmums iesaistīties izlases darbā nav bijis grūts.

"Zināju, ka šovasar gribu spēlēt, jo man vasarā daudz jāstrādā, lai kļūtu labāks. Knicks komanda netika izslēgšanas turnīrā, tāpēc vasara būs gara un man būs daudz laika, lai ieguldītu sevi. Šovasar ļoti noderēs spēlēšana izlasē un arī fani to gaida," sportists klāstīja.

Viņš atzina, ka pārdzīvojis, kad pērn nesanāca spēlēt izlasē. Palikusi sajūta, ka noteikti būtu vajadzējis, taču šāda iespēja būs šogad.

Porziņģis Latvijas pieaugušo izlasē līdz šim nav spēlējis. 2013.gadā viņš palīdzēja Latvijas U-18 izlasei savās mājās izcīnīt ceturto vietu Eiropas junioru čempionātā, bet nākamās vasaras veltījis individuālajai attīstībai.

Latvijas basketbola valstsvienības treniņnometne pirms Eiropas čempionāta sāksies 17.jūlijā un savās mājās tiks aizvadītas piecas pārbaudes spēles.

Iepriekš ASV medijos tika izteikts minējums, ka Porziņģis šovasar dzimtenē uzturēsies ilgāk nekā pērn, pieļaujot, ka Ņujorkā viņš varētu atgriezties vien neilgi pirms treniņnometnes sākuma, taču pirms nedēļas izsūtītajā paziņojumā par preses konferenci norādīts, ka Kristapam plānots intensīvs un piesātināts vasaras grafiks ar ļoti ierobežotu atrašanos Latvijā.

Savukārt dažas dienas pēc sezonas beigām Porziņģis Ziemeļamerikas medijiem atklāja, ka vasarā sporta zālē pavadīs 24 stundas diennaktī septiņas dienas nedēļā, tomēr vēl nepieminēja vai palīdzēs Latvijas valstsvienībai. Porziņģa komandas biedri Villijs Ernangomess un Mindaugs Kuzminsks tikmēr jau iepriekš pauduši apņēmību palīdzēt attiecīgi Spānijas un Lietuvas izlasēm Eiropas čempionātā, kaut vēl nav saņēmuši atļauju no Knicks vadības.

Tikmēr intervijā Starptautiskajai Basketbola federācijai (FIBA) liepājnieks pauda vēlmi palīdzēt komandai iekļūt nākamajā kārtā un aizvadīt lielisku turnīru.

Porziņģis šosezon savā otrajā NBA sezonā 66 spēlēs caurmērā iemeta 18,1 punktu un izcīnīja 7,2 atlēkušās bumbas, bet pērn latvietis 72 spēlēs vidēji izcēlās ar 14,3 punktiem un 7,3 atlēkušajām bumbām.

Knicks ceturto gadu pēc kārtas netika NBA izslēgšanas spēlēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi