Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Putniņa nepalīdzēs sieviešu basketbola izlasei gaidāmajā Eiropas čempionātā

Viena no Latvijas sieviešu basketbola izlases līderēm Aija Putniņa pleca savainojuma dēļ nevarēs palīdzēt komandai jūnija vidū Francijā notiekošajā Eiropas čempionātā, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Putniņas savainotajam plecam nepieciešams veikts operāciju, pēc kuras sekos aptuveni pusotru mēnesi ilgs rehabilitācijas process. Izlases galvenais treenris Aigars Nerips neslēpj, ka ziņa ir ļoti nepatīkama: "Ja klubā būtu pieņemts pareizs lēmums par tūlītēju operāciju, Aija būtu varējusi atgriezties ierindā uz sezonas beigām un tagad būtu gatava spēlēt arī valstsvienībā. Diemžēl spāņi gribēja no spēlētājas izspiest nepieciešamo rezultātu uzreiz. Rīgā Aijas savainoto plecu izmeklēja divi ārsti un abu secinājums bija vienprātīgs – bez operācijas neiztikt. Citas ārstēšanas metodes nedos vajadzīgo rezultātu un pašreizējā situācijā Putniņa spēlēt nevar."

Basketboliste stāsta, ka sāpes plecā sajutusi vēl pērnā gada pašās beigās: "Sākumā likās, ka nav ļoti nopietni un pēc procedūrām atsāku spēlēt. Taču sāpes nepārgāja un nopietnākā izmeklēšanā ārsti konstatēja, ka savainojums ir nopietns. Kādu laiku palīdzēja pretsāpju līdzekļi, taču uz sezonas beigām tie zaudēja iedarbību. Roku īsti nevaru pacelt – ne aizsardzībā nospēlēt, ne uzmest. Skaidrs, ka tādā stāvoklī komandai palīdzēt nevaru."

"Aijai novēlu pēc iespējas ātrāk izveseļoties un atgriezties laukumā, bet valstsvienībai tagad jārisina neparedzētas problēmas. Komandas koncepcijā Putniņai bija atvēlēta svarīga nozīme gan punktu gūšanā, gan cīņā par atlēkušajām bumbām. Jādomā, kā kompensēt viņas trūkumu. Centra spēlētāju pozīcijās izvēle sašaurinājusies vēl vairāk – no iepriekš spēlējušajām ierindā palikušas Liene Jansone, Aija Brumermane, Anete Šteinberga. Iespējams, vismaz treniņos iesaistīsim vēl kādu papildus spēlētāju. Jādomā par jauniem risinājumiem gan aizsardzībā, gan uzbrukumā," atzīst Nerips. 

Putniņa izlases rindās spēlē kopš 2008.gada, piedaloties Pekinas olimpiskajās spēlēs un divos (2009, 2011) Eiropas čempionātos. Pērn kvalifikācijas turnīrā basketboliste aizvadīja septiņus mačus, vidēji laukumā pavadot 15 minūtes, gūstot 6,7 punktus un izcīnot 4,4 atlēkušās bumbas.

Eiropas čempionāts Latvijai sāksies 15.jūnijā ar maču pret mājiniecēm francūzietēm, bet turpinājumā jātiekas ar Lielbritāniju (16.maijs) un Serbiju (17.maijs). 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi