Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Raidījums: VEF Rīga saņēmis ziedojumus no, iespējams, kontrabandā un Vaškeviča kukuļdošanas lietā iesaistītas firmas

Basketbola klubs "VEF Rīga" saņēmis ziedojumu no firmas, kas, iespējams, iesaistīta kontrabandā un figurē Vladimira Vaškeviča kukuļdošanas lietā, svētdien vēstīja raidījums "Nekā personīga".

Basketbola klubs vairāk nekā gadu saņēmis ziedojumus no SIA "Kravu termināls" 1000 latu mēnesī. Valsts ieņēmumu dienests aizturējis vairāk nekā 50 šim uzņēmumam piederošus kravu konteinerus un šobrīd tam ir atņemta licence.

"Kravu termināls" ir iesaistīts kriminālprocesā pret Vladimiru Vaškeviču. Viņš centies piekukuļot Muitas priekšnieku Tāli Kravali, lai tas rīkotos "Kravu termināls" interesēs.

Intervijā "Nekā personīga" basketbola kluba padomes priekšsēdētājs un "Vienotības" vēlēšanu kampaņas vadītājs Edgars Jaunups atzinis, ka viņam ar Vaškeviču dažas nedēļas pirms amatpersonas aresta bija tikšanās. Tās laikā Vaškevičs esot lūdzis nepieļaut strukturālas pārmaiņas Muitas kriminālpārvalē, kuru vadīja Vaškeviča bijušais kolēģis Marjans Burijs.

Pēc dažām nedēļām KNAB Vaškeviču apcietināja. Viņš centās nodot turpat 60 tūkstoš eiro Muitas priekšniekam Tālim Kravalim, lai tas piesegtu nelikumības uzņēmumā "Kravu termināls". Ar to saistīta 52 konteineru alkohola krava, ko muitnieki aizturēja. Vaškevičs tik ļoti centies pakalpot "Kravu terminālam", ka bijis gatavs piekukuļot Kravali.

Jaunups apgalvo, ka neesot sarunājis basketbola klubam "Kravu termināļa" ziedojumu. To darījis VEF Rīga valdes loceklis Ivars Bērziņš. Viņš ir bijušais VID darbinieks, Vaškeviča darba kolēģis Valsts ieņēmumu dienestā - Akcīzes preču pārvaldes Naftas produktu aprites uzraudzības nodaļas priekšnieks. Presē minēts to VID amatpersonu vidū, kas saistīti ar naftas kontrabandas piesegšanu. Tiesa, apsūdzība pret viņu nav celta.

Bērziņš nevēlējās izskaidrot, kā ziedojums izkārtots. Bērziņš jau sen vairs kā ieņēmumu dienestā nestrādā. Viņš ir kļuvis par solīdu uzņēmēju, ir padomes loceklis Rūdolfa Meroni kontrolētā Ventspils uzņēmumā Latvijas naftas tranzīts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi