Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 8. jūnijs
Mundra, Frīda, Frīdis

Raitis Grafs nepretendēs uz iekļūšanu basketbola izlasē

Raitis Grafs ir pieņēmis ar basketbolu nesaistītu darba piedāvājumu un uz vietu valstsvienībā startam Eiropas čempionāta finālturnīrā nepretendē.

Strādājot citā jomā, Grafam nav iespēju pilnvērtīgi profesionāli trenēties, tādēļ viņš no iespējas konkurēt cīņā par vietu valstsvienībā atteicās, aģentūrai BNS pirmdien pastāstīja Latvijas izlases menedžeris Edgars Buļs. Ar Grafu ir panākta vienošanās, ka centra spēlētājs sevi uzturēs formā un vajadzības gadījumā palīdzēs izlasei, ja valstsvienības garajiem spēlētājiem gadīsies neparedzētas veselības likstas.

Pagājušajā sezonā Grafs spēlēja "ASK Rīgas" sastāvā, un kluba finansiālās problēmas pamudinājušas viņu izšķirties pieņemt ar basketbolu nesaistīta darba piedāvājumu.

Grafs bija iekļauts valstsvienības 14 kandidātos, kam pirmdien sākās kopīgi treniņi Rīgas Olimpiskajā sporta centrā. Pārējie 13 spēlētāji ir ierindā un pretendē uz pievienošanos iepriekš nosauktajiem galvenajiem izlases kandidātiem, kam kopīgu gatavošanos plānots sākt pēc nedēļas. Pēc starta U-20 Eiropas čempionātā izlases treniņos varētu iesaistīties arī Jānis Strēlnieks un Dairis Bertāns.

Valstsvienības kandidātu koptreniņi notiks Rīgā, bet jūlija beigās pretendenti būs nedēļu ilgā treniņnometnē Liepājā.

Uz oficiālo treniņu sākumu 20.jūlijā Latvijas valstsvienības galvenais treneris Ķēstutis Kemzūra uzaicināja desmit spēlētāju - Kristapu Valteru, Jāni Blūmu, Sandi Valteru, Armandu Šķēli, Aigaru Vītolu, Kristapu Janičenoku, Uvi Helmani, Kasparu Bērziņu, Andri Biedriņu un Kasparu Kambalu.

Pirmajam desmitniekam treniņos pievienosies vēl pieci līdz seši spēlētāji no tiem, kuri darbu 13 kandidātu sastāvā sāka pirmdien. Šo pretendentu vidū iekļauti Edgars Jeromanovs, Raimonds Gabrāns, Mareks Jurevičus, Ingus Bankevics, Ernests Kalve, Gatis Jahovičs, Artūrs Štālbergs, Rihards Kuksiks, Jurijs Aleksejevs, Artūrs Bērziņš, Rolands Freimanis, Ronalds Zaķis un Pāvels Veselovs.

EČ finālturnīrs risināsies septiņās Polijas pilsētās no 7. līdz 20.septembrim. Pirmo grupas kārtu Latvijas izlase aizvadīs Gdaņskā, kur spēlēs ar Krievijas, Vācijas un pēdējā kvalifikācijas turnīra veiksminiekiem. Ja grupā tiks iegūta vieta trijniekā, nākamajā kārtā būs jāsacenšas Bidgoščā ar trim labākajām komandām no grupas, kurā iekļautas Grieķija, Horvātija, Maķedonija un Izraēla.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi