Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Roulends: Sēdēt uz soliņa Malagā nevēlējos

Labākais leģionārs Latvijas basketbolā šajā tūkstošgadē VEF Rīga saspēles vadītājs Ērls Roulends ceturtdien Maskavā VTB Vienotās līgas apbalvošanas ceremonijā saņēma regulārā čempionāta vērtīgākā spēlēja jeb MVP balvu. Diena aicināja basketbolistu uz interviju par viņa līdzšinējo karjeru, šo sezonu Rīgā un nākotnes plāniem.

Vai pirms sezonas cerēji, ka varētu tikt pie šādas pagodinošas balvas?

Jā. Kad ierados šeit, uzstādīju savus individuālos mērķus, un viens no tiem bija mēģināt iegūt vērtīgākā spēlētāja balvu. Skaidrs, ka gribēju spēlēt labi ne tikai pats, bet arī - lai komandas rezultāti būtu labi.

Tu esi VTB līgas regulārā čempionāta rezultatīvākais spēlētājs. Cik svarīgi tas ir tev pašam?

Es to gaidīju. Zinu, ka protu gūt punktus. Bet, tā kā esmu saspēles vadītājs, ļoti svarīgi ir atrast pareizu balansu starp punktu gūšanu patstāvīgi un partneru atrašanu. Un tieši tas, manuprāt, šosezon man labi izdevās.

Tev arī ir labākais efektivitātes koeficients VTB Vienotajā līgā.

Es domāju, ka tas varbūt pat ir svarīgāks rādītājs nekā rezultativitāte, jo efektivitāte atspoguļo tavu spēli kopumā. Es vēlos būt daudzpusīgs spēlētājs un jūtu, ka laukumā varu darīt visu. Lai komanda uzvarētu, tai nepieciešama mana palīdzība arī cīņā par atlēkušajām bumbām, rezultatīvas piespēles, pārtvertas bumbas…

Daži uzskata, ka šis statistikas rādītājs ir pārvērtēts.

Neviena statistika neparāda pilnīgu ainu. Ja es, piemēram, būtu spēlējis komandā, kura ir cita stila piekritēja, kurai neder, ka saspēles vadītājs tik ilgi kontrolē bumbu, kā es, tad varbūt mana statistika būtu sliktāka.

Vai esi kādreiz jau saņēmis kaut kur MVP balvu?

Nē, tāpēc šis man ir īpašs notikums. Arī rezultatīvākais nekad nekur neesmu bijis. Šī ir pirmā reize.

Kāpēc tu spēlē VEF, ja tev ir līgums ar Unicaja?

Ar Malagas klubu man bija divu gadu līgumus, šis ir otrais. Mēs pagājušajā sezonā uzrādījām neapmierinošus rezultātus, tika pieaicināts jauns treneris, kurš nokomplektēja pilnīgi jaunu komandu, lai sāktu visu no nulles. Es nebiju ar mieru deldēt soliņu Spānijā, tāpēc sāku meklēt iespējas, kur man ļautu spēlēt. Un tas izdevās - man nebija jāatsakās no līgumā paredzētā atalgojuma, bet VEF ieguva spēlētāju, ap kuru vēlējās būvēt komandu. Viss izdevās perfekti abām pusēm.

Iespēja spēlēt Eirolīgā, kāda tev būtu Spānijā, bet nav Latvijā, nebija pietiekami vilinošs vizulis, lai paliktu?

Manas mājas ir Kalifornijā, esmu ieradies uz otru pasaules malu, lai spēlētu. Nav vērts dzīvot prom no mājām skaistā vietā, ja neesi laimīgs nepietiekama spēles laika dēļ. Kad ierodies Eiropā, protams, mērķē iekļūt spēcīgā komandā, kas spēlē spēcīgā turnīrā, bet es jau te neesmu tāds vienīgais… Ja es būtu citā klubā, citā situācijā, kurā varētu pietiekami daudz spēlēt laukumā, droši vien paliktu Eirolīgas klubā, bet sēdēt uz soliņa Malagā nevēlējos.

Pilnu interviju ar VTB regulārās sezonas vērtīgāko basketbolistu Ērlu Roulendu lasiet piektdienas, 5.aprīļa laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Ērls Roulends

Dzimis: 1983. gada 18. maijā Kalifornijā ASV
Pilsonība: ASV/Bulgārijas
Klubu karjera: Saint Mary's Gaels (ASV/NCAA, 2003-2005), Floridas Flame (ASV, 2005-2006), Taunsvilas Crocodiles (Austrālija, 2006-2007), Barons LMT (2007), Artlandes Dragons (Vācija, 2007-2008), Bonnas Telecom Baskets (Vācija, 2008-2009), Vanoli Cremona (Itālija, 2009-2011), Unicaja (Spānija, 2011-2012), VEF Rīga (2012-)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Šī bija mūsu labākā spēle turnīrā

Pret Slovākijas izlasi parādītais sniegums bijis labākais, kādu šajā turnīrā Latvijas hokejisti ir demonstrējuši, pēc uzvaras pasaules čempionāta mačā sarunā ar žurnālistiem sacīja valstsvienīb...

Ločmelis: Dabūjām emocijas no Gudļevska

Latvijas hokejisti svētdien pasaules čempionāta mačā smēlās emocijas no valstsvienības vārtsarga Kristera Gudļevska, pēc uzvaras sarunā ar žurnālistiem teica izlases uzbrucējs Dans Ločmelis.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi