Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Sieviešu basketbola izlases vasaras treniņiem, iespējams, pievienosies arī Šteinberga

Latvijas sieviešu basketbola izlases treniņiem šajā vasarā, iespējams, pievienosies arī Anete Šteinberga, kura pēc 2018.gada Pasaules kausa nolēma ieturēt pauzi spēlēšanai valstsvienībai.

Jau ziņots, ka Latvijas Basketbola savienība (LBS), ievērojot valstī noteiktos ierobežojumus, nolēmusi vasarā organizēt nometnes gan pieaugušo, gan jauniešu izlasēm.

Treniņu process tiks sadalīts trīs posmos. Pirmais posms paredzēts no 1.jūnija līdz 31.jūlijam. Šajā laikā izlašu treniņi tiks organizēti pēc "open practice" jeb atvērto nodarbību principa.

"Sieviešu izlase strādās kopā ar jaunatnes izlases kodolu. Visām dodam iespēju trenēties, gribam saliedēt komandu un sagatavot spēlētājas sezonai," podkāstā Basketstudija 2+1 stāstīja Latvijas sieviešu izlases koordinators Edijs Eglītis.

Sieviešu izlasei vasaras plānā bija paredzētas pārbaudes spēlēs Rīgā un Japānā, taču koronavīrusa pandēmijas dēļ starptautiskās spēles izpaliks. No valstsvienības spēlētājām ārzemēs šobrīd ir tikai Elīna Babkina. Savukārt Kitija Laksa strādā pēc savas programmas, lai atjaunotos pēc aizpērn gūtās smagās traumas, kamēr Aija Putniņa dziedē elkoņa iekaisumu.

"Neviena nav teikusi nē. Dažām ir jāsadziedē traumas, citām jāpastrādā individuāli, lai sakārtotu ķermeni. Anete Šteinberga vēl atpūtīsies pēc sezonas, bet esam ar viņu komunikācijā. Ļoti iespējams, ka kādā brīdī viņa pievienosies treniņiem," atzīmēja Eglītis.

Līdzīga situācija ir arī vīriešu izlasē, taču jau tagad skaidrs, ka treniņos nepiedalīsies neviens no četriem Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) un Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlētājiem.

"Esam runājuši ar Žani Peineru, Ojāru Siliņu, Jāni Blūmu un citiem. Būs arī spēlētāji, kas kādreiz bijuši kandidātu lokā, piemēram, Jānis Bērziņš. Ir spēlētāji, kuri atsaukušies un teikuši, ka treniņos ieradīsies. Protams, ka pirmajā treniņā gribam savākt visus labākos, bet darbs būs visas vasaras garumā," skaidroja vīriešu izlases direktors Emīls Toms.

Katras izlases dalībnieki šajā laika posmā divreiz nedēļā aizvadīs individuālos treniņus, kuros drīkstēs piedalīties ne vairāk kā 20 sportisti. Nodarbības vadīs LBS apstiprinātie izlašu treneri. Papildu basketbola treniņiem tiks organizēti arī fiziskās sagatavotības treniņi.

Vīriešu un sieviešu valstsvienību nodarbības vadīs galvenie treneri Roberts Štelmahers un Mārtiņš Gulbis.

Top komentāri

jānis
j
Ha, vai tad lielais krenķis pārgājis?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi