Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Siliņam deviņi punkti adidas Eurocamp noslēdzošās dienas spēlē

Latvietis Ojārs Siliņš pirmdien guva deviņus punktus savā noslēdzošajā prestižās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pirmsdrafta treniņnometnes adidas Eurocamp spēlē.

Siliņš tika pie lielākā spēles laika savā komanda, laukumā pavadot 24 minūtes. Viņš realizēja trīs no četriem divpunktu metieniem un vienu no trim tālmetieniem, kļūstot par dalītu komandas rezultatīvāko spēlētāju.

Latvieša kontā arī divas atlēkušās bumbas, viena piezīme, divas rezultatīvas piespēles, viena pārtverta bumba un viena kļūda, kas deva deviņus efektivitātes koeficienta punktus.

Šajā pašā komandā pirmdien spēlēja arī Iļja Gromovs, kurš 13 laukumā pavadīto minūšu laikā guva četrus punktus, raidot grozā abus divpunktu metienus.

Gromovs tika arī pie sešām atlēkušajām bumbām, kas bija labākais rādītājs komandā, pieļāva vienu kļūdu, izpelnījās divas piezīmes un ieguva septiņus efektivitātes koeficienta punktus.

Siliņš nometnes laikā piedalījās trīs spēlēs, ieskaitot vienu Visu zvaigžņu maču, bet Gromovs piedalījās divās cīņās.

Nometnes gaitai trīs dienu garumā līdzi sekoja visu 30 NBA klubu pārstāvji. Neskaitot Ziemeļamerikas basketbola jaunos talantus, Eiropu un pārējo pasauli nometnē pārstāvēja 45 sportisti.

Siliņš un Gromovs iespēju piedalīties nometnē nopelnīja pēc pieteikšanās šīgada NBA draftam. Zināms, ka vismaz Siliņš savu kandidatūru pēc dalības nometnē plāno atsaukt, lai NBA draftam varētu pieteikties nākamgad.

Nometnē piedalījās arī 16 gadus vecais Rodions Kurucs. Viņš darbojās nākamās paaudzes spēlētāju grupā, kurā pulcēti talantīgākie Eiropas jaunie basketbolisti vecumā līdz 16 gadiem. Šiem basketbolistiem nometnes programmā bija paredzēti treniņi Eiropā atzītu treneru vadībā, kā arī lekcijas par sadzīviski noderīgām lietām.

Iespēju piedalīties nometnē nebija izmantojis Kristaps Porziņģis, kurš arī ir pieteicies NBA draftam un jau šovasar varētu tikt izvēlēts pirmajā kārtā.

Latvijas vēsturē līdz šim draftēti trīs spēlētāji. No viņiem visaugstāk tika izraudzīts Andris Biedriņš, kuru 2004.gada draftā ar kopējo 11.numuru izvēlējās Goldensteitas Warriors. Tāpat 2011.gadā ar 42.numuru Dāvi Bertānu izraudzīja Indiānas Pacers komanda, bet uzreiz pēc tam viņš tika aizmainīts uz Sanantonio Spurs. Savukārt pērn ar noslēdzošo 60.numuru Memfisas Grizzlies izvēlējās Jāni Timmu.

Šīgada NBA drafts 26.jūnijā norisināsies Ņujorkā.

Pērnā gada adidas Eurocamp nometnē piedalījās Timma un Jānis Bērziņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

VIDEO: LOK prezidenta amata kandidātu diskusija

Otrdien, 28. maijā, notika žurnāla Sporta Avīze rīkotā Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidenta amatu kandidātu tiešraides diskusija, kuru vadīja sporta žurnālists Normunds Melderis.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi