Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Siliņš: Porziņģis ir īpašs, bet noslēgumā uzvarēs komanda nevis viens spēlētājs

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzne Kristaps Porziņģis ir īpašs spēlētājs, tomēr jebkurā gadījumā noslēgumā uzvar komanda nevis viens basketbolists, uzskata Latvijas izlases spēlētājs Ojārs Siliņš.

Porziņģis piektdien piedzīvos debiju Latvijas pieaugušo valstsvienībā, tai plkst.19.30 Arēnā Rīga uzsākot dueli ar Poliju. Līdz šim viņš Latvijas kreklu uzvilcis vien U-18 vecumā.

"Viņš dara visu - ar tādu augumu driblē un kustās kā mazais. Tas vien ir unikāli," komandas biedru raksturoja Siliņš. "Tomēr mums ir daudzi labi spēlētāji - viss nebūs tikai uz viņa pleciem. Viņš ir īpašs un būs viens no līderiem, bet noslēgumā uzvarēs komanda nevis viens spēlētājs."

Pašam Siliņam gatavošanās cikls izvērties neveiksmīgs - pagājušajā nedēļā pārbaudes turnīrā Klaipēdā spēlētājs nepiedalījās potītes traumas dēļ, bet tagad guvis jaunu traumu un nespēlēs arī piektdienas mačā.

"Iepriekš treniņā neveiksmīgi uzkāpu uz kājas, bet tagad traumēts muskulis starp plecu un krūškurvi. Atkal pāris dienas jāizlaiž un pret Poliju nespēlēšu. Dīvaina trauma, bet arī nekas ļoti nopietns, jāmēģina pēc iespējas ātrāk atgriezties," pastāstīja Siliņš. "Šoreiz treniņā saķēros un man neveiksmīgi parāva roku - šādi diemžēl gadās, ja kārtīgi trenējies."

Latvijas izlasē atlikuši 16 kandidāti, kas cīnās par 12 vietām sastāvā Eiropas čempionātam.

"Nedomāju par divpadsmitnieku, bet vienkārši trenējos - mēs visi cenšamies parādīt labāko sniegumu un tad jau redzēsim, ko treneris izdomās," pauž Siliņš, uzsverot, ka nav jāpārdzīvo par diviem Klaipēdā piedzīvotajiem zaudējumiem. "Viss pašlaik ir procesā, Klaipēdā bija tikai pārbaudes spēles, bet jāturpina gatavoties galvenajam turnīram. Protams, gribas uzvarēt spēles, bet tas nav uz dzīvību un nāvi kā būs čempionātā."

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pirmajos pārbaudes mačos pirms Eiropas čempionāta Latvija viesos divreiz tikās ar Somiju, vispirms pretiniekus uzvarot treniņspēlē, bet pēc tam ar 85:81 pārspējot arī oficiālā mačā. Savukārt pagājušajā nedēļas nogalē Latvijas izlase Klaipēdā ar 69:73 zaudēja Gruzijai un ar 76:80 piekāpās Polijai.

Pirmajā spēlē ar Poliju Latvijai rezultatīvākais ar 14 punktiem bija Rolands Šmits, bet pretiniekiem tikpat sameta Mateušs Poņitka. Cīņas gaitā Latvija bija iedzinējos arī ar 42:59, bet turpinājumā veica lielu atspēlēšanos, pēdējās minūtēs gan labākiem esot poļiem.

Visas atlikušās pārbaudes spēles pirms Eiropas čempionāta Latvijai būs savā laukumā - 19. un 20.augustā Arēnā Rīga tiks spēlēts pret Lietuvu un Rumāniju, bet 24. un 25.augustā būs divas cīņas ar nu jau principiālo pretinieci Čehiju.

Eiropas čempionāts notiks no 31.augusta līdz 17.septembrim un Latvijas izlase apakšgrupu turnīru aizvadīs Stambulā, spēlējot D apakšgrupā kopā ar Riodežaneiro olimpisko spēļu sudraba medaļnieci Serbiju, mājinieci Turciju, Krieviju, Beļģiju un Lielbritāniju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi