Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Skaļš darījums NBA: Nestabilā Cavaliers komanda atvadās no Tomasa, Veida, Rouza un Freja

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vicečempione Klīvlendas Cavaliers pirms šīs sezonas skaļā darījumā iegūto līgas zvaigzni Aiziju Tomasu ceturtdien aizmainījusi uz Losandželosas Lakers vienību, vēlāk arī šķiroties no pieredzējušajiem Dveina Veida un Derika Rouza.

Kopā ar Tomasu "Cavaliers" atvadījās arī no uzbrucēja Čeninga Freja un pirmās kārtas izvēles tiesībām šī gada draftā, bet pretī ieguvusi aizsargu Džordanu Klārksonu un uzbrucēju Leriju Nensu junioru.

"Cavaliers" Tomasu pērn augusta beigās skaļā darījumā ieguva no Bostonas "Celtics" komandas, pretī atdodot rezultatīvo Kairiju Ērvingu. Tomēr jau pēc darījuma Tomasam tika konstatēta nopietna gurna trauma, tāpēc Klīvlendas kluba kreklā viņš debitēja tikai pēc gadu mijas.

Šosezon Tomass piedalījies 15 spēlēs, vidēji gūstot 14,7 punktus, bet "Cavaliers" ar viņu sastāvā izcīnīja vien septiņas uzvaras.

Tomass un Frejs, kurš šosezon vidēji mačā guvis 4,8 punktus, pēc šīs sezonas kļūs par brīvajiem aģentiem.

Tikmēr Klārksons šosezon vidēji spēlē guvis 14,5 punktus, trāpot 45% metienu, bet Nenss juniors izcēlies ar 8,6 punktiem spēlēm un 6,8 atlēkušajām bumbām. Zīmīgi, ka Nensa tēvs savulaik aizvadīja izcilu karjeru tieši Klīvlendas "Cavaliers" rindās.

"Cavaliers" ceturtdien, kad NBA klubi varēja veikt pēdējās spēlētāju maiņas, bija pārliecinoši aktīvākā tirgū, jo darījumam ar "Lakers" sekoja vēl divas vienošanās.

Tā pieredzējušais Veids nokļuva Maiami "Heat" komandā, kur aizvadīja lielāko savas karjeras daļu. Patlaban 36 gadus vecais Veids iepriekš bija izteicies, ka karjeru gribētu noslēgt tieši Maiami kluba rindās, tagad šādu uespēju iegūstot.

"Heat" komandu viņš pārstāvēja no 2003. līdz 2016.gadam, trīs reizes kļūstot par NBA čempionu, bet iepriekšējo sezonu viņš aizvadīja Čikāgas "Bulls" kreklā, pirms šīs sezonas pārceļoties uz "Cavaliers". Klīvlendā Veids gan nespīdēja, 46 spēlēs vidēji gūstot 11,2 punktus, kas viņam ir zemākais rādītājs karjerā.

Par Veidu Klīvlendas klubs ieguva drafta otrās kārtas izvēles tiesības.

Tikmēr vērienīgākā trīs komandu darījumā iekļuva saspēles vadītājs Rouzs, kurš iepriekšējā sezonā bija Kristapa Porziņģa komandas biedrs Ņujorkas "Knicks" komandā.

Līdzšinējie "Cavaliers" spēlētāji Rouzs un Džejs Krauders nokļuva Jūtas "Jazz" komandā, kamēr Imans Šamperts karjeru turpinās Sakramento "Kings" rindās. Klīvlenda no "Jazz" ieguva Rodniju Hudu, bet no "Kings" pieredzējušo Džordžu Hilu, tikmēr Sakramento vienība bez Šamperta saņēma arī Džo Džonsonu no Jūtas kluba.

Huds šosezon vidēji mačā guvis 16,8 punktus, kamēr pieredzējušais Hils, kura stiprā puse ir spēle aizsardzībā, izcēlies ar 10,3 punktiem spēlē.

Interesanti, ka 2010./2011.gada NBA sezonas vērtīgākais spēlētājs Rouzs, kurš šosezon vidēji mačā guvis 9,8 punktus, nepaliks "Jazz" komandā, kura plāno no viņa atteikties, saspēles vadītāju iekļaujot neaizsargāto spēlētāju sastāvā. Bez darba Rouzs, visticamāk, nepaliks, jo viņu pie sevis vēlas šosezon labi spēlējošā Minesotas "Timberwolves".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Mums vairs nav ko zaudēt

Latvijas hokeja izlases noskaņojums pirms spēles ar Zviedrijas komandu ir kaujiniecisks, piektdien pēc treniņa sarunā ar žurnālistiem sacīja komandas galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi