Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +24 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 28. maijs
Vilhelms, Vilis

Šķēle prasa no LBS paskaidrojumus un atvainojas basketbola izlases faniem

Basketbolists Armands Šķēle piektdien izplatītajā atklātajā vēstulē atklājis, ka ir sazinājies ar Latvijas Basketbola savienību un lūdzis no tās rakstisku paskaidrojumu par viņam piespriestās divu gadu diskvalifikācijas pamatojumu. Šķēle vēstulē arī izteicis atvainošanos visiem Latvijas basketbola izlases līdzjutējiem par komandas startu Eiropas čempionātā.

**Publicējam basketbolista Armanda Šķēles atklātās vēstules pilnu versiju:**"Esmu kopš vakardienas [ceturtdienas - red.] ar mediju starpniecību informēts par Latvijas Basketbola savienības valdes lēmumu diskvalificēt mani no Latvijas izlases. Šobrīd esmu sazinājies ar LBS un lūdzis rakstisku valdes lēmumu un tā pamatojumu. Līdz tā saņemšanai nevaru vairāk komentēt šo situāciju un konkrētā lēmuma pamatotību. Tomēr neatkarīgi no tā, kāda būs LBS atbilde - izlasē es spēlēšu. Ja vajadzēs, arī tikai pēc diviem gadiem. Saprotu, ka basketbola valsts izlases vadībai un LBS varētu būt vairāki iemesli šādam lēmumam, bet vai diskvalifikācija bija labākais - tas jāpamato viņiem pašiem.Viens no iemesliem, protams - starts pēdējā Eiropas čempionātā. Piekrītu, ka izlase neizpildīja uzdevumu un starts bija neapmierinošs. Tikai jāuzsver, ka zaudēja visa izlase - arī tās vadība. Otrs iemesls - šī un agrāko gadu skandāli izlasē. Es nevēlos un arī neko neteikšu par skandāliem, spekulācijām ap tiem un saviem komandas biedriem. Tas jau ir darīts pietiekami. Tā vietā es atvainojos izlases faniem, kas bija atbraukuši uz čempionātu un tiem kas vēroja čempionātu mājās, saviem atbalstītājiem un visai Latvijas basketbola sabiedrībai. Apzinos, ka līdz šim esmu bijis redzams kā ''negatīvais tēls'' Latvijas basketbolā. Protams, zināmā mērā, paldies par to dzeltenajai presei un par pārējo - man pašam.Labāk nemēģināšu solīt, ka turpmāk nekad neatradīsies nekas līdzvērtīgs, ko par mani uzrakstīt. Toties zinu, ka protu spēlēt basketbolu, un apsolu, ka to darīšu arī turpmāk, klubā un valsts izlasē, ja tāda iespēja man tiks dota."Jau vēstīts, ka ceturtdien LBS valde par nepieņemamu attieksmi pret izlasi diskvalificēja vairākus basketbolistus. Trīs gadu diskvalifikāciju saņēma Kristaps Valters, Šķēle - uz diviem gadiem, bet nosacītu diskvalifikāciju uz vienu gadu piemēroja Andrim Biedriņam, Kasparam Kambalam un Kasparam Bērziņam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

VIDEO: LOK prezidenta amata kandidātu diskusija

Otrdien, 28. maijā, notika žurnāla Sporta Avīze rīkotā Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidenta amatu kandidātu tiešraides diskusija, kuru vadīja sporta žurnālists Normunds Melderis.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi