Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Šmita pārstāvētā Barcelona piedzīvo zaudējumu Eirolīgas pusfināla spēlē

Latvijas basketbolista Rolanda Šmita pārstāvētā Barcelona ceturtdien Belgradā piedzīvoja zaudējumu ULEB Eirolīgas pusfinālā un sestdien cīnīsies ar Pirejas Olympiakos spēlē par trešo vietu.

"El Clasico" duelī "Barcelona" piekāpās Madrides "Real" ar 83:86 (19:19, 26:15, 11:26, 27:26).

Šmits laukumā pavadīja četras minūtes un 19 sekundes, gūstot vienu punktu. Viņš realizēja vienu no diviem soda metieniem, sakrāja divas atlēkušās bumbas, reizi rezultatīvi piespēlēja, reizi kļūdījās, nopelnīja divas personiskās piezīmes un izprovocēja vienu piezīmi pretiniekam, kā arī maču beidza ar lietderības koeficientu viens.

Cīņu labāk uzsāka "karaliskais" klubs, "Real" pēc astoņiem Gerskona Jabīzela gūtiem punktiem panākot 8:2. Tomēr līdz ceturtdaļas beigām "Barcelona" rezultātu izlīdzināja.

Lai arī otro ceturtdaļu labāk iesāka "Real", pēdējoreiz rezultāts neizšķirts (31:31) bija 17.minūtē, bet pēc tam "Barcelona" veica 14:3 izrāvienu, ar septiņiem gūtiem punktiem šajā laikā atzīmējoties līgas vērtīgākajam spēlētājam Nikolam Mirotičam.

Trešajā ceturtdaļā dominēja "Real", ceturtdaļas beigās ar Fabjēna Kozjē divpunktu metienu panākot četru punktu vadību - 60:56.

Gandrīz visu ceturto ceturtdaļu "Real" pārsvars svārstījās abpus piecu punktu atzīmei, tomēr pēc Mirotiča divpunktu metiena divas minūtes un 45 sekundes pirms mača beigām "Barcelona" panāca neizšķirtu - 75:75.

Tomēr Kozjē tūlīt ar pieciem pēc kārtas gūtiem punktiem atjaunoja piecu punktu starpību. Pietuvoties līdz viena punkta deficītam Barselonas basketbolistiem izdevās, bet ne panākt kaut izlīdzinājumu. Pēdējo mēģinājumu to izdarīt ar trīspunktnieku, skanot mača beigu sirēnai, izdarīja Mirotičs.

Barselonas komandā Mirotičs sakrāja 26 punktus, 12 atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles. 17 punktus guva Nikolass Laprovitola, 15 - Brendons Deivīss.

Uzvarētāju rindās pa 18 punktiem sakrāja Kozjē un Jabīzels, kuram arī astoņas atlēkušās bumbas, bet 15 punktus guva Serhio Ļuļs.

"Barcelona" otro gadu pēc kārtas mēģināja iekļūt finālā, kamēr viņu sāncenši no Madrides to centās paveikt pēc triju gadu pārtraukuma.

Šis bija 31. "El Clasico" duelis Eirolīgā. Barselonas klubs iepriekšējos 30 savstarpējos mačos bija izcīnījis 16 uzvaras, kamēr "Real" bija bijusi pārāka 14 reizes.

Šajā sezonā abas vienības jau bija tikušās sešas reizes. Ja pirmajā mačā Spānijas Superkausā triumfēja Madrides klubs, tad nākamajos piecos dueļus uzvaras svinēja barselonieši - divas reizes Eirolīgā, divas reizes Spānijas čempionātā, kā arī Spānijas Karaļa kausa finālā.

Finālčetrinieka pusfinālu dueļos klubi līdz šim bija tikušies trīs reizes. 1997.gadā Parīzē pārāka bija "Barcelona", tikmēr gan 2013. un 2014.gada turnīros attiecīgi Londonā un Milānā uzvaras svinēja madridieši.

Barselonieši, kas finālā spēlēs trešo gadu pēc kārtas, pēdējo titulu izcīnīja 2010.gadā, kad finālmačā apspēlēja Pirejas "Olympiakos". "Real" Eiropas spēcīgāko klubu turnīrā pēdējo reizi triumfēja 2018.gadā, pieveicot Stambulas "Fenerbahce". Par "Final Four" vērtīgāko spēlētāju togad tika atzīts Luka Dončičs.

Šmits Barselonas komandas sastāvā šosezon laukumā bija devies 35 Eirolīgas spēlēs, trīs no tām uzsākot sākumsastāvā. Caurmērā Latvijas uzbrucējs bija spēlējis 15 minūtes un deviņas sekundes, guvis 4,5 punktus un sakrājis 3,1 atlēkušo bumbu.

Latvijas basketbola tiesnesim Oļegam Latiševam šis ir desmitais ULEB Eirolīgas finālčetrinieks.

Jau ziņots, ka dienas pirmajā pusfinālā, ko tiesāja arī Latiševs, Stambulas "Anadolu Efes" pieveica Grieķijas Pirejas "Olympiakos" ar 77:74 (18:21, 24:22, 24:20, 11:11).

Uzvarētāju labā 21 punktu un septiņas rezultatīvas piespēles sakrāja Šeins Larkins. Elaidža Braients sakrāja 16 punktus un sešas atlēkušās bumbas, 15 punktus, sešas atlēkušās bumbas un deviņas rezultatīvas piespēles sakrāja Vasilije Micičs, bet Braients Danstons guva 12 punktus.

Grieķijas vienības labā 12 punktus guva Šakils Makisiks. Pa 11 punktiem guva Tailers Dorsijs, Kosts Sluks, kuram arī sešas rezultatīvas piespēles, un Hasans Mārtins. Desmit punktus guva Kosts Papanikolau.

Spēles par pirmo un trešo vietu notiks sestdien.

Arī šosezon Eirolīgā bija pārstāvētas desmit valstis ar 18 komandām, kas ir tikpat, cik iepriekšējā sezonā, taču pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā trīs Krievijas komandas tika izslēgtas no turnīra.

Pagājušajā sezonā par čempioni kļuva Stambulas "Anadolu Efes", kas finālā pieveica "Barcelona".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi