Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Šmita pārstāvētā Lassa Eirolīgas spēles pēdējā sekundē zaudē Bayern

Latvijas izlases basketbolista Rolanda Šmita pārstāvētā Barselonas Lassa komanda ceturtdien ULEB Eirolīgas 28.kārtas spēlē piedzīvoja pēdējās sekundes zaudējumu Minhenes Bayern.

"Lassa", kas jau nodrošinājusi vietu izslēgšanas turnīrā, viesos zaudēja ar rezultātu 71:73 (19:18, 17:14, 20:17, 15:24).

Šmits šajā mačā laukumā pavadīja deviņas minūtes un 43 sekundes, kuru laikā aizmeta garām grozam pa vienam divpunktu metienam un tālmetienam. Viņš arī izcīnīja trīs atlēkušās bumbas un divas reizes pārkāpa noteikumus, efektivitātes koeficientā iekrājot negatīvu rādītāju -1.

"Lassa" rindās pa 13 punktiem guva Tomā Ertels un Ante Tomičs, bet 12 punkti bija Krisam Singltonam.

Laukuma saimniekiem pa 14 punktiem iemeta Devins Bukers un Peteri Koponens.

Tieši Koponens "Bayern" komandai atnesa uzvaru, līdz ar pamatlaika finālsvilpi grozā raidīdams pustālo metienu.

Tikmēr pamatīgu sakāvi cieta savainotā Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Pirejas "Olympiakos", kas viesos ar rezultātu 67:90 (16:19, 14:21, 16:29, 21:21) kapitulēja Grankanārijas "Herbalife", kurai potītes traumas dēļ nevarēja palīdzēt Anžejs Pasečņiks.

"Olympiakos" komandai savainojuma dēļ nevar spēlēt vēl viens saspēles vadītājs Vasilis Spanulis, bet viņa un Strēlnieka aizstājējs Brainte Vēbers šajā spēlē viesiem bija rezultatīvākais ar 13 punktiem, taču pieļāva septiņas kļūdas.

Uzvarētājiem ar 24 punktiem izcēlās zviedrs Markuss Ēriksons, bet 14 punkti bija igaunim Sīmam Sanderam Venem.

Citā mačā Krievijas klubs Maskavas CSKA savā laukumā ar 70:68 (14:18, 22:17, 16:13, 18:20) pārspēja turnīra līderi Stambulas "Fenerbahce Beko" no Turcijas.

Maskaviešiem ar 16 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām atzīmējās Vils Klaibērns, bet 15 punkti bija Korijam Higinsam. Viesiem 17 punktus guva Nikola Kaliničs, bet 15 punkti bija Bobijam Diksonam.

Vēl ceturtdien Turcijas klubs Stambulas "Anadolu Efes" viesos ar 91:84 (27:19, 26:21, 18:18, 20:26) guva virsroku pār Adrijas līgas čempioni Podgoricas "Budučnost VOLI" no Melnkalnes.

Uzvarētājiem 18 punktus guva Vasilje Micičs, bet 16 punkti bija Tiboram Plaisam, kamēr laukuma saimniekiem 17 punktus guva Edvīns Džeksons, bet 16 punkti bija Gogam Bitadzem.

Kopvērtējumā līderpozīcijā ar 23 uzvarām 28 spēlēs ir Stambulas "Fenerbahce Beko", kurai ar 22 panākumiem seko Maskavas CSKA, bet 21 uzvara 27 cīņās ir Madrides "Real". Aiz pirmā trijnieka ar 18 panākumiem ir Stambulas "Anadolu Efes", 16 uzvaras guvusi Barselonas "Lassa", bet tālāk ar 14 panākumiem ir Milānas "AX Armani Exchange Olimpia", Vitorijas "Kirolbet Baskonia", Atēnu "Panathinaikos Opap" un Pirejas "Olympiakos", kas vienīgā no šīs četrotnes aizvadījusi jau 28 spēles.

Savukārt Maskavas apgabala "Himki", kurai Eirolīgas turnīrā nevar palīdzēt Jānis Timma, ar deviņām uzvarām ieņem 13.vietu, Grankanārijas "Herbalife" ar astoņām uzvarām ir 14.pozīcijā, bet Žaņa Peinera pārstāvētā Stambulas "Dariššafaka Tekfen" tikusi pie četriem panākumiem, ieņemot pēdējo vietu 16 vienību konkurencē.

ULEB Eirolīgā šosezon, tāpat kā iepriekšējās sezonās, spēlē 16 komandas, kuras aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām tiekot izslēgšanas spēlēs.

Iepriekšējā sezonā par ULEB Eirolīgas čempioni kļuva Madrides "Real" no Spānijas, kas finālā ar 85:80 uzvarēja Turcijas vienību Stambulas "Fenerbahce Doguš", bet trešo vietu izcīnīja Lietuvas basketbola grands Kauņas "Žalgiris".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Čempionu mentalitāte

Feldmanis: iegūta ceļazīme un papildu laiks, lai sagatavotos olimpiskajām spēlēm.

Mājas sienas palīdz

Zeļļi soli no pusfināla, BK Ventspils izšķiroša cīņa Tallinā.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi