Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Šmitam 13 punkti Žalgiris zaudējumā Eirolīgas mačā

Latvijas basketbolists Rolands Šmits ceturtdien Francijā guva 13 punktus Kauņas Žalgiris zaudējumā ULEB Eirolīgas 19.kārtas spēlē.

"Žalgiris" ar 79:93 (17:23, 26:28, 16:21, 20:21) piekāpās pēdējā vietā esošajai Vilērbānas ASVEL.

Šmits 27 minūtēs un 42 sekundēs laukumā realizēja pusi no četriem divpunktu metieniem un trīs no pieciem tālmetieniem, bet netrāpīja abus soda metienus. Viņa kontā arī piecas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, divas pārķertas bumbas, bloķēts metiens, pa divām personiskajām piezīmēm un izprovocētiem pārkāpumiem pretiniekiem, kā arī efektivitātes koeficients 16.

Kauņas komandā Kīnans Evanss izcēlās ar 21 gūtu punktu, piecām rezultatīvām piespēlēm un sešām kļūdām, bet 13 punktus guva arī Luks Lekavičs, Tomam Dimšam sakrājot 10 punktus.

Mājiniekiem tikai trīs spēlētāji guva vairāk par astoņiem punktiem. Rezultatīvākais ar 27 punktiem bija Timotē Luvavu-Kabaro, bet pa 22 punktiem guva Periss Lī, sakrājot arī astoņas rezultatīvas piespēles un piecas atlēkušās bumbas, un Jusufa Fals, kura kontā arī 12 atlēkušās bumbas.

"Žalgiris" ar sešiem panākumiem turnīra tabulā ir 16.vietā, ASVEL ar trim uzvarām ir pēdējā 18 komandu konkurencē, bet Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenā trenera Lukas Banki vadītā Boloņas "Virtus" ar 13 uzvarām 18 spēlēs ieņem otro vietu.

ULEB Eirolīgā 18 komandas aizvada divu apļu turnīru, labākajām sešām iekļūstot izslēgšanas turnīrā, bet septītās līdz desmitās vietas ieguvējas cīnīsies "play-in" kārtā. Finālčetrinieka turnīrs šosezon norisināsies Berlīnē.

Iepriekšējā sezonā 11.reizi par Eiropas prestižākā klubu turnīra uzvarētājiem kļuva Madrides "Real" basketbolisti, kuri finālspēlē Kauņā ar rezultātu 79:78 uzvarēja Pirejas "Olympiacos".

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi